Όλη η αλήθεια για την Αμφίπολη – Επιστημονικές ανακοινώσεις από την Περιστέρη

Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού θα ξεδιπλωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου όλη η αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που είναι γνωστή ως σήμερα, για την ανασκαφή της Αμφίπολης που προκάλεσε και προκαλεί ακόμη τεράστιο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη αλλά και στην επιστημονική κοινότητα.

Η επικεφαλής της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα της πολυσυζητημένης ανασκαφής.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το ΥΠΠΟ,

έχει αυστηρά επιστημονικό χαρακτήρα. Οι αιτήσεις για την εξασφάλιση του δικαιώματος εισόδου στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ, εδώ και πολλές ημέρες έχουν ξεφύγει από κάθε λογική, παρόλο που επισήμως δεν προβλέπεται τίποτε άλλο από την έκθεση των έως τώρα ευρημάτων. Τα τρία μέλη της ερευνητικής ομάδας που θα έχουν το λόγο σε αυτή την, ούτως ή άλλως, ιστορική παρουσίαση, απευθύνονται κατ' ουσίαν σε ένα ακροατήριο συναδέλφων τους, κατά το πλείστον αρχαιολόγων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης ως εξής:

Κατερίνα Περιστέρη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014).Μιχάλης Λεφαντζής, Αρχιτέκτονας: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».Δημήτρης Εγγλέζος, Πολιτικός Μηχανικός: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι κύριοι Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Νίκος Σταμπολίδης, Αρχαιολόγος, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

The post Όλη η αλήθεια για την Αμφίπολη – Επιστημονικές ανακοινώσεις από την Περιστέρη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα