Όλα τα πλένω, όλα τα καθαρίζω

Θέλεις να είσαι στην τρίχα κάθε μέρα; Μαγκιά σου και καλά κάνεις. Αλλά για να τα καταφέρεις μάθε και πως καθαρίζονται τα ρούχα σου. Δεν είναι και πυρηνική φυσική.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζεις…

Γραβάτα ή σακάκι – ο καλύτερος τρόπος για τους περισσότερους λεκέδες, ακόμα και από κραγιόν ή μακιγιάζ (εννοώ αυτό που φορούσε η γυναίκα που σε ακούμπησε, γιατί αν τα φοράς εσύ, άσε, ο “λεκές” δεν βγαίνει με τίποτα) είναι ένα γυναικείο προϊόν: τα μαντιλάκια του ντεμακιγιάζ! Αυτά που είναι μέσα στο πλαστικό σακουλάκι, καθαρίζουν σχεδόν τα πάντα. Τα βλέπω

που τα χρησιμοποιούν οι stylist και οι μακιγιέζ στα στούντιο της τηλεόρασης όταν λερώνει κάποιο ρούχο.

Πουκάμισα – μόνο με πλύσιμο στο χέρι πρέπει να γίνεται για να μην καταστραφούν. Δεν χρησιμοποιείς ποτέ χημικά και έτσι διπλασιάζεις τον χρόνο ζωής τους. Είναι πολύ καλύτερο και από το στεγνό καθάρισμα, το οποίο πολλές φορές κιτρινίζει τα λευκά πουκάμισα. Επίσης το πουκάμισο είτε σπίτι είτε στο καθαριστήριο πρέπει να γίνεται μόνο με σίδερο και όχι με μηχάνημα. Εννοείται ότι μιλάμε για τα καλά μονόχρωμα πουκάμισα και όχι για τύπου καουμπόικα που τα κάνεις ότι θέλεις.

Παπούτσια σουέτ – αγοράζεις το σετ που έχει μέσα μια τύπου γομολάστιχα και ένα συρμάτινο βουρτσάκι. Πρώτα τρίβεις το παπούτσι με τη γομολάστιχα και μετά το περνάς με το βουρτσάκι. Είναι καλό με το βουρτσάκι να περάσεις και όλο το παπούτσι μετά. Αν πέσει λάδι βάλε γρήγορα υγρό για τα πιάτα.

Ένα κοστούμι – γενικά τα κοστούμια πρέπει μόνο να σιδερώνονται και να μην καθαρίζονται γιατί χαλάει η φόρμα τους. Απλά SOS μην σας πάρει καμιά μάνα ή οικιακή βοηθός κανένα λερωμένο κοστούμι και το βάλει στο πλυντήριο. Το κουστούμι καθαρίζει μόνο με στεγνό καθάρισμα και αυτό όχι παντού – μόνο σε στεγνοκαθαριστήρια για τα οποία έχετε ακούσει καλά λόγια. Το κοστούμι είναι καλό όμως να μην το σιδερώνεται ποτέ μόνοι σας και να το δίνετε στο καθαριστήριο. Αν βέβαια θέλετε να το καθαρίσετε μόνοι σας, το κάντε μόνο με ατμό και ένα λευκό ύφασμα από πάνω, για να μην αποχρωματιστεί και να μην φανούν βρωμιές. Επίσης το κοστούμι είναι καλό να μην φοριέται κάθε μέρα. Πρέπει να μένει κρεμασμένο κάνα-δύο μέρες για να πάρει το σχήμα του.

Τη μούρη σου – αν ξυρίζεσαι κάθε μέρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα νεκρά κύτταρα φεύγουν με το ξύρισμα. Αλλιώς είναι καλό να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό σαπούνι scrub. Τι είναι αυτό; Ένα σαπούνι που έχει κόκκους μέσα, σαν άμμο. Βέβαια καλό είναι να το χρησιμοποιείς ακόμα και όταν ξυρίζεσαι καθημερινά, γιατί φαντάζομαι ότι η τριχοφυΐα σου δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο για να χρειάζεται ξύρισμα και η μύτη και το μέτωπό σου. Μην το παραχέσεις όμως. Δύο τρεις φορές την εβδομάδα είναι καλές.

Διαβάστε ακόμα:

*Αντρικό κοστούμι: Still got the blue…

* Η σχολή του γκρι

* Χύμα, αλλά όχι εντελώς στο κύμα

* Το παντός καιρού All Star μποτάκι

Keywords
Αναζητήσεις
πωσ πλενονται τα all star, πωσ πλενονται οι γραβατεσ
Τυχαία Θέματα