Όλα τα λαχανικά μαζί! Μπριάμ με την υπογραφή του Γιάννη Αποστολάκη

Κολοκυθάκια, κρεμμύδια, μελιτζάνες, πιπεριές! Όλα τα αγαπημένα λαχανικά μαγειρεύονται με αρωματικά και αγνό ελαιόλαδο από τον Γιάννη Αποστολάκη και σερβίρονται στο τραπέζι σου ως λαχταριστό μπριάμ.

Yλικά

2 κολοκυθάκια2 κρεμμύδια3 πατάτες2 μελιτζάνες1 μαραθόριζα2 πράσινες πιπεριές1 κόκκινη πιπεριά2 σκελίδες σκόρδο1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ1 ματσάκι φρέσκο θυμάριΕλαιόλαδοΑλάτι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια το κρεμμύδι.

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.

Βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τις βρασμένες πλέον πατάτες και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε άφθονο ελαιόλαδο, μερικά κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, θαλασσινό αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.

Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σκεπασμένο για άλλα 15 λεπτά.

The post Όλα τα λαχανικά μαζί! Μπριάμ με την υπογραφή του Γιάννη Αποστολάκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα