Οι Συμπληγάδες της γρίπης: 43 νεκροί από τον απλό ιό και ένας από την γρίπη των πτηνών

Εφιαλτικές διαστάσεις αποκτά πλέον η εμφάνιση του ιού της γρίπης στη χώρα μας από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους έως σήμερα 43 άνθρωποι.

Μόλις τις τελευταίες 4 ημέρες πέθαναν 11 άνθρωποι από τον ιό ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα.

Από την αρχή μάλιστα της φετινής έξαρσης του ιού στη χώρα μας σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 156 άτομα.

Πλέον με βάση τις εξελίξεις παράγοντες του υπουργείου Υγείας εκφράζουν φόβους ότι με το ραγδαίο ρυθμό, που εκδηλώνεται η επιδημία, οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν

τις επόμενες εβδομάδες ακόμη και τους 100.

Οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα αγγίζει το 30%, τη στιγμή που στις άλλες χώρες της Ευρώπης φτάνει 70%. Σημειώνουν δε ότι αν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εμβολιάζονταν κάθε χρόνο ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν κατά πολύ μικρότερος.

Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού αναφέρει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει έξαρση της γρίπης είναι η έλλειψη ενημέρωσης του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα ένας 37χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου έχασε τη ζωή από τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr ο άτυχος άνδρας με καταγωγή από το Καινούργιο, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου, έπειτα από αιματολογικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι έπασχε από τη γρίπη των πτηνών καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό Η1Ν1.

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό του 37χρονου είναι το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αυτή την περίοδο ο ιός βρίσκεται σε έξαρση με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή στο κοινό συμβουλεύοντας παράλληλα την επίσκεψη στο γιατρό σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα γρίπης τα οποία δεν υποχωρούν και συνοδεύονται με υψηλό πυρετό.

Keywords
Τυχαία Θέματα