Οι REC στο KoolNews.gr: Η Xenia άλλαξε τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει ο κόσμος – Ήρθε από ανάγκη και έγινε… απαραίτητη

Το όνομα REC έχει συνδεθεί με άκρως καλοκαιρινά και χορευτικά κομμάτια που παραμένουν στην κορυφή των charts για μήνες. Το ανατρεπτικό συγκρότημα έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική μουσική σκηνή, όμως παρά την επιτυχία τους, ο Άρης Λουμάκης, η Xenia Evven και ο Mike Βασιλειάδης παραμένουν τα παιδιά της διπλανής πόρτας.

Συνέντευξη στην Όλγα Παρθενέα - Γεωργάτσου

Ο Άρης και η Xenia μιλούν στο KoolNews.gr σε μία συνέντευξη που μόνο συνηθισμένη δε θα τη χαρακτήριζε κανείς. Άλλωστε, «συνέντευξη» για τους REC σημαίνει ποτό, φαγητό και… ώρες κουβέντας. Θα τους βρει κανείς στο αγαπημένο τους στέκι, το Novantatre, στη Νέα Σμύρνη και αν έχει το θάρρος (;) να τους μιλήσει θα καταλήξει να τρώει και να πίνει μαζί τους. Το ρισκάρετε;

Ποιοι είναι όμως οι REC και πώς κατέληξαν να γίνουν ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά συγκροτήματα; Τον Άρη μπορεί να τον γνωρίσαμε μέσα από τους Stavento, ήταν όμως οι REC που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε. Θα τον δεις να γελάει συνεχώς και να μιλάει για τη δουλειά του με ασυνήθιστο σθένος. Όσο για την Xenia; Τι να πει κανείς για την Ελληνο – Ουκρανή που μιλάει 5 γλώσσες, έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολείο για χαρισματικά παιδιά και αποτελεί… φορητή εγκυκλοπαίδεια;

Το παράδοξο με τους REC είναι το ότι παρά την επιτυχία τους, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε γι’ αυτούς μιας και το παιχνίδι των media δεν υπήρξε ποτέ στα σχέδιά τους. Με αφορμή τη νέα τους επιτυχία «Μπες», που εδώ και λίγες ώρες ακούμε και σε ισπανική version, με τίτλο «Esta Noche», ο Άρης και η Xenia μιλούν για τη σχέση τους με τους θαυμαστές τους, οραματίζονται το «ιδανικό» συγκρότημα με μέλη πασίγνωστους τραγουδιστές και καλούν το κοινό να αποτελέσει μέρος της παρέας τους και –γιατί όχι-να συνεργαστεί μαζί τους...

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα, ενώ έχουμε δει ακόμα και ορισμένα πολύ επιτυχημένα να διαλύονται. Πώς καταφέρνει ένα γκρουπ να επιβιώσει;

Α. Στην Ελλάδα κανένα συγκρότημα δε μπορεί να επιβιώσει για πάντα. Η συνταγή των επιτυχημένων γκρουπ που γνωρίσαμε όταν ήμασταν παιδιά δεν θα πετύχει στη χώρα μας. Άλλη πραγματικότητα στην Ελλάδα, άλλες οι ευκαιρίες και διαφορετική νοοτροπία γενικά. Εδώ τα συγκροτήματα πρέπει να λειτουργούν με μορφή project, δηλαδή να έχουν ένα βασικό πυρήνα και να μη διστάζουν να πειραματίζονται και να συνεργάζονται με άλλους καλλιτέχνες.

Τα νέα μέλη έχουν χώρο σε τέτοια projects;

Α. Αν προκύψει νέο μέλος σαφώς και δεν πρέπει να κλείνουμε έναν κύκλο που δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι αυτό το λέω γιατί πολλές φορές φεύγει κάποιος και βλέπεις πως τα υπόλοιπα μέλη δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν μουσικά. Σε περίπτωση όμως που υπάρχουν ακόμη πράγματα να μοιραστεί το συγκρότημα με το κοινό, πάντα υπάρχει χώρος για νέα μέλη.

Ποιον από τους τρεις σας πλησιάζει περισσότερο ο κόσμος στα live;

Χ. Τον Άρη. Εγώ είμαι γυναίκα και δε πλησιάζουν τόσο εύκολα.

Α. Από τότε που ήρθε η Xenia έχει αλλάξει ο τρόπος που μας προσεγγίζει το κοινό. Μαζί της έχουμε δει πράγματα που δεν έχουμε δει ποτέ σαν REC. Είναι όμορφη και βγάζει πολύ σέξι ενέργεια, με αποτέλεσμα να δέχεται «περίεργη» προσέγγιση! Η μίξη Ελλάδας – Ουκρανίας έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Στους άνδρες βγάζει αυτό το «τη θέλω αλλά δε θα την έχω ποτέ».

Xenia έχεις καταλάβει διαφορά στην προσέγγιση του κόσμου αφότου έγινες πιο αναγνωρίσιμη;

Εννοείται πως υπάρχει διαφορά. Αλλά μ’ αρέσει, το θέλω. Πάντα ήθελα να είμαι στο κέντρο, αλλά ποτέ δεν το επεδίωκα, γινόταν από μόνο του.

Πώς πήρες την απόφαση να εγκαταλείψεις την Ουκρανία και να έρθεις μόνη σου στην Ελλάδα;

Γεννήθηκα στην Ουκρανία αλλά στα 11 μου πήγαμε με τη μαμά μου λόγω δουλειάς στη Μάλτα. Ξαναγύρισα μετά από πολλά χρόνια αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να ταξιδεύω και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα, ήθελα κάτι διαφορετικό. Έφυγα από μικρή από το σπίτι, έμενα μόνη μου, σπούδαζα και δούλευα. Ασχολιόμουν με το τραγούδι αλλά όχι επαγγελματικά παρότι είχα κάνει μαθήματα. Από την οικογένειά μου είμαι η πρώτη που ήρθε στην Ελλάδα, το ήθελα πολύ και ήταν η πρώτη χώρα στην οποία σκέφτηκα να ταξιδέψω.

Οι γονείς σου στήριξαν την απόφασή σου να έρθεις στην Ελλάδα;

Με το μπαμπά μου δεν έχουμε καλές σχέσεις. Η μαμά μου όμως ήθελε να έρθω.

Περνάει από το μυαλό σου η ιδέα της solo καριέρας;

Όχι, δεν το έχω σκεφτεί ούτε μία φορά. Πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτό που κάνουμε σαν ομάδα και είμαι σίγουρη πως θα πάει πολύ καλά. Ίσως αν δεν είχα γνωρίσει τα παιδιά, τον Άρη και τον Mike, να περνούσε από το μυαλό μου. Τώρα όμως όχι, δε μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς αυτούς ή χωρίς τους REC. Είμαστε οικογένεια.

Στον κόσμο που έρχεται να σας ακούσει διακρίνετε αυτό το αίσθημα απαισιοδοξίας που έχει κυριεύσει τους Έλληνες το τελευταίο διάστημα;

Α. Όταν ο Έλληνας διασκεδάζει, σίγουρα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτό που περνάει και είναι πιο προσεκτικός στο κομμάτι της κατανάλωσης. Όσον αφορά στο κομμάτι της συμμετοχής, του χορού και του τραγουδιού, όμως, δεν επηρεάζεται. Κάποιος που αντιμετωπίζει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, δε θα μπορούσε να βγει από το σπίτι. Αυτός που θα αποφασίσει να έρθει, θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει καλά.

Σας έχουν προσεγγίσει νέα, επίδοξα μέλη του γκρουπ εκτός καλλιτεχνικού χώρου;

Α. Το συναντάμε συχνά και το δεχόμαστε ευχάριστα. Είμαστε πολύ ανοιχτοί σε ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν στο project που λέγεται REC, είτε αυτό έχει να κάνει με το καλλιτεχνικό κομμάτι, είτε με το κομμάτι των social media.

Θα μπαίνατε στη διαδικασία να κάνετε ένα διαγωνισμό προς αναζήτηση νέων ταλέντων που θα μπορούσαν ο καθένας με το δικό του τρόπο να «ενταχθούν» στους REC;

Με μεγάλη μας χαρά και το τώρα που το λες είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Όχι μόνο στο κομμάτι των video clips αλλά και σε αυτό των social media. Είμαστε μια ομάδα ανοιχτή για οποιονδήποτε θεωρεί πως έχει ταλέντο.

Ποτέ δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής σου από τους Stavento. Τι συνέβη τελικά;

Ήμουν συνεργάτης του γκρουπ για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχαμε έρθει πάρα πολύ κοντά με το Μιχάλη. Ήμασταν κολλητοί. Στο κεφάλι και την ψυχή μου όμως, αυτή η συνεργασία κάποια στιγμή ολοκληρώθηκε. Δεν είχα κάτι άλλο να δώσω μουσικά, δε μπορούσα να εκφραστώ. Μετά λοιπόν από μια συναυλία που δώσαμε τέλη Αυγούστου στη Μάνη, θυμάμαι πως γυρίσαμε στην Αθήνα και τους ανακοίνωσα την αποχώρησή μου.

Δεν έχω ποτέ συζητήσει ανοιχτά για τους βαθύτερους λόγους που με έκαναν να αποχωρήσω γιατί είναι κάτι που θέλω να κρατήσω για μένα. Το ξέρω εγώ και όσοι είναι πολύ κοντά μου. Μετά από αυτό έφυγα για την Εύβοια και σκεφτόμουν πως θέλω να συνεχίσω με τη μουσική. Τότε μου ήρθε η ιδέα του συγκεκριμένου project πάνω στο οποίο ξεκίνησα να δουλεύω τον επόμενο μήνα.

Πώς σου ήρθε στο μυαλό το όνομα REC;

Θα μπορούσε να σημαίνει και «Άρης», αλλά δεν είναι αυτό. Βγαίνει από το «recording». Είναι ακριβώς αυτό που ένιωθα εκείνη τη στιγμή: Η πρώτη φάση, η γέννηση του συγκροτήματος. Για μένα REC είναι ένα καταφύγιο τον Αύγουστο, ένα όνειρο που μου είχαν πει πως δεν έπρεπε να κάνω και μια στιγμή που κανείς δεν περίμενε. Είναι ένα μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε με το πρώτο μας τραγούδι μου μέσα σε δύο μήνες βρέθηκε στο επίσημο top 10 της Ελλάδας.

Ένα ελληνικό γκρουπ που παραδέχεστε για τη δουλειά και την επιτυχία του;

Α. Μ’ αρέσουν πάρα πολύ οι Μέλισσες. Έχουν στόχο, μέθοδο και κινούνται με πολύ elegant τρόπο.

X. Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ!

Αυτό που πολύς κόσμος δε γνωρίζει για τον Άρη, είναι πως έχει πάρει πολλά digital awards για τις επιδόσεις του στη γραφιστική. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Α. Φέτος διεκδικούμε βραβείο Dime για την ιστοσελίδα μας. Έχω κερδίσει 3 πανευρωπαϊκά βραβεία graphic design, το πρώτο βραβείο στα ελληνικά Social Media Awards και έχω κάνει το λογότυπο για τον «Λάμψη» της Αθήνας, ενώ έχω δημιουργήσει και επιμεληθεί γραφιστικές δουλειές και ιστοσελίδες για τον Sfera, τον Δρόμο, τον Sok Fm και πολλούς ακόμη ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η γραφιστική είναι κάτι που μ’ αρέσει πολύ. Και εγώ και η Xenia, η οποία έχει σπουδάσει management, έχουμε ασχοληθεί με το αντικείμενο των σπουδών μας.

Πιστεύετε πως τα πτυχία σας θα σας χρειαστούν στην Ελλάδα της κρίσης που όλα είναι ρευστά;

Α. Μας έχουν ήδη χρειαστεί για να στηρίξουμε το project μας. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το κάνουμε παράλληλα, αλλά ακόμα κι αυτό να τύχει, είμαστε καλοί και θα τα καταφέρουμε. Η Xenia, ας πούμε, είναι τρομερά δημιουργική, ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις και την έχω συμβουλευτεί πολλές φορές για τη δουλειά μας, καθώς το management που έχει σπουδάσει, συνδέεται και με το δικό μας κομμάτι.

Γιατί τη διάλεξες για τη γυναικεία φωνή των REC;

Α. Ακόμα και σήμερα βρίσκω λόγους που επιβεβαιώνουν την επιλογή μου. Η Xenia ήρθε από ανάγκη και έγινε απαραίτητη. Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί στους REC. Μετά την αιφνίδια αποχώρηση της προηγούμενης κοπέλας του γκρουπ, της Ναυσικάς, ήρθε η Xenia που ήταν προσωπική φίλη του Mike. Ξέραμε πως τραγουδούσε, δεν είχαμε όμως ποτέ σκεφτεί πως θα χρειαστούμε νέα φωνή. Τη διάλεξα γιατί έχει μια νοοτροπία που δεν υπάρχει στην Eλλάδα: Είναι συνεπής, πειθαρχημένη και πέφτει με τα μούτρα στην δουλειά. Είναι δουλευταρού και έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, ενώ εγώ «χάνομαι» ορισμένες φορές στο δικό μου κόσμο.

Ένα ελάττωμά της;

Α. Άργησε να με γνωρίσει (γέλια). Το μεγάλο της ελάττωμα είναι πως άμα νευριάσει βγαίνει η Ουκρανή από μέσα της!

Ξένια πες μου ένα προτέρημα του Άρη.

Έχει πολλά. Είναι πολύ γοητευτικός άνθρωπος, ξέρει τι θέλει και βαδίζει στο στόχο του χωρίς να τον σταματά τίποτα. Είναι πολύ αληθινός. Δεν το βρίσκεις συχνά αυτό.

Ποιες διαφορές παρατηρείς στους Έλληνες σε σχέση με τους άλλους λαούς που έχεις γνωρίσει;

Είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Ουκρανή. Μπορώ να σου πω πως Έλληνες και Ουκρανοί μοιάζουν πάρα πολύ: στη νοοτροπία, το φαγητό και το lifestyle. Μεγάλωσα στη Μάλτα, όμως, και από τα 7 χρόνια που έζησα εκεί, είμαι σίγουρη πως πρόκειται για πολύ διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι πιο απρόσιτοι και πιο σκληροί. Καμία σχέση με τους Έλληνες.

Πιστεύεις στο μύθο του Greek lover;

Οι Έλληνες είναι πολύ ωραίοι άνδρες, προσωπικά μ’ αρέσουν πιο πολύ από τους Ουκρανούς. Μ’ αρέσει το μεσογειακό στοιχείο και το μελαχρινό τους χρώμα.

Μία δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίσατε με θαυμαστές σας;

Α. Η Xenia αντιμετωπίζει κυρίως τέτοια περιστατικά. Δέχεται μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και παίζει… delete, block και report. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αλλά και να είχα θα το αντιμετώπιζα με τρόπο που να ξεκαθαρίζω πως αυτό που γίνεται ούτε μου αρέσει ούτε με εκφράζει.

Ο κόσμος που θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας πώς μπορεί να το κάνει; Απαντάτε στα μηνύματα που δέχεστε;

Α. Μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook και το Instagram ή μέσω της ιστοσελίδας μας recband.com. Φυσικά απαντάμε και έχουμε άμεση επαφή με τον κόσμο, αρκεί τα μηνύματα που δεχόμαστε να έχουν να κάνουν με το γκρουπ και τη μουσική μας. Σε οτιδήποτε πιο προσωπικό… δεν ανταποκρινόμαστε!

Πριν λίγο καιρό ας πούμε, όταν κυκλοφόρησε το νέο μας άλμπουμ «Ανήκω Εδώ» από τη Feelgood, επικοινώνησε κόσμος μαζί μας που ήθελε να το αποκτήσει, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα και στείλαμε πάνω από 10 albums σε ανθρώπους που είτε δεν είχαν τα χρήματα είτε την πρόσβαση στα αστικά κέντρα για να το αγοράσουν. Απαντάμε θετικά σε κάθε τέτοια περίπτωση γι’ αυτό και έχουμε τόσο κοινό στα social media. Ανεβάζουμε συνεχώς υλικό, και υπάρχει αυτό που λέμε επικοινωνία. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που εταιρείες παγκοσμίου φήμης, όπως είναι η GoPro, η New Era, η G-Shock και η Puma μας υποστηρίζουν.

Έχετε έρθει σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης;

Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να πάρουν κάτι από σένα για να πουλήσουν. Έχει συμβεί να γράφονται πράγματα και χωρίς να μιλήσουμε καν, αλλά κι αυτό κατανοητό είναι. Δε ντρεπόμαστε να πούμε «μας φέρνεις σε δύσκολη θέση» και από εκεί και πέρα αφήνουμε τον άλλο να επιλέξει αν αυτό είναι που θέλει να πετύχει.

Ποιους καλλιτέχνες θεωρείτε σταθερή αξία στη νυχτερινή διασκέδαση και είστε βέβαιοι πως μπορούν ακόμα και τώρα να γεμίζουν μαγαζιά;

Α. Ο Νίκος Βέρτης, ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Πάνος Κιάμος σίγουρα γεμίζουν μαγαζιά.

X. Η Καίτη Γαρμπή, η Έλενα Παπαρίζου και φυσικά η Πάολα.

Και τρεις καλλιτέχνες που θα έκαναν ένα πολύ ωραίο γκρουπ;

Α. Λοιπόν, αυτό είναι έμπνευση τρελή! Πάνος Κιάμος στα ραπ, Πάολα στο τραγούδι και Νίκος Βέρτης να παίζει ισπανικές κιθάρες! Τέλειο; Μη σου πω θα έβαζα και τον Ρέμο στα ντραμς! Και κάτι ακόμα: Καίτη Γαρμπή στο μπάσο και Μιχάλης Κουϊνέλης στον ήχο.

Το Μιχάλη τον είδαμε σε ρόλο κριτή στο «The Voice». Εσύ θα πήγαινες κριτής σε μουσικό σόου;

Μου πρότειναν να συμμετέχω στο Music School στο Mega, αλλά δεν άντεχα να πάω. Σε ένα σόου σαν το The Voice θα πήγαινα. Σε ένα project με παιδάκια δε θα μπορούσα να κάνω τον κριτή. Πώς να πεις σε ένα παιδάκι πως ο διπλανός του είναι καλύτερος από εκείνο; Δε μπορώ.

Εσύ Xenia;

Α. Εγώ δεν θα είχα τέτοιο πρόβλημα, δεν έχω τέτοιες ευαισθησίες (γέλια)! Όταν πηγαίνουν σε ένα τέτοιο σόου πρέπει να περιμένουν και την κριτική.

Τι ετοιμάζετε για το καλοκαίρι;

Α. Έχει κυκλοφορήσει το νέο μας τραγούδι «Μπες» που έγραψα μαζί με τον Stan και έχουμε τη χαρά να το βλέπουμε στην κορυφή του air play τους τελευταίους 4 μήνες. Ο κόσμος αγάπησε και το κλιπ, ενώ πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε και η ισπανική εκδοχή του τραγουδιού με τίτλο «Esta Noche» σε στίχους της Xenias. Νέο τραγούδι θα ακούσετε τον Οκτώβρη, προς το παρόν οργανώνουμε την περιοδεία μας και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε.

Xenia πόσες γλώσσες μιλάς;

Πέντε! Μιλάω ουκρανικά, αγγλικά, ισπανικά, ρώσικα και ελληνικά.

Ποιες συνεργασίες έχετε να θυμάστε;

Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό αμέσως είναι τα Mad Awards. Πριν δύο χρόνια ήταν η πρώτη μας φορά στα βραβεία VMA όπου τραγουδήσαμε με την Καίτη Γαρμπή την «Ιεροσυλία» και μπορώ να πω ότι στο μεγάλο αυτό comeback της Καίτης έπεσε το στάδιο. Την επόμενη χρονιά συνεχίσαμε… οικογενειακά με τον Διονύση Σχοινά με το «Ομορφαίνεις τη ζωή μου», ενώ φέτος θα μας δείτε -μόλις προβληθούν τα βραβεία- στη σκηνή με τον Παντελίδη σε ντουέτο με τα τραγούδια «Γίνεται» του Παντελή και το δικό μας «Έτσι γίνεται». Αν κρίνουμε από το teaser στο youtube, όπου είναι το δεύτερο σε προβολές βίντεο, θα είναι σίγουρα ένα από τα τραγούδια του καλοκαιριού.

The post Οι REC στο KoolNews.gr: Η Xenia άλλαξε τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει ο κόσμος – Ήρθε από ανάγκη και έγινε… απαραίτητη appeared first on KoolNews.

Keywords
rec, xenia, xenia, rec, top 10, the voice, αρης, mike, σημαίνει, νέα, media, esta, ελλαδα, project, video, αθηνα, top, design, sfera, sok, lifestyle, greek, delete, block, facebook, instagram, era, puma, ραπ, ντραμς, voice, music, school, mega, καλοκαιρι, air, play, mad, vma, youtube, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, αξια, Καλή Χρονιά, madwalk, αμα, instagram, βιντεο, νικος βερτης, γυναικα, δουλεια, ευβοια, θαρρος, μαλτα, μουσικη, οικονομοπουλος, ονειρο, ουκρανια, ρωσικα, σθενος, σμυρνη, τραγουδια, era, mad, mega, music, puma, sfera, vma, youtube, ανθρωπος, αφορμη, βγαινει, βερτης, βρισκεις, φαγητο, γινεται, γοητευτικος, γονεις, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, εγινε, ελενα, ευκολα, υπαρχει, εμπνευση, ενεργεια, επικοινωνια, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ζωη, ζωη μου, ιδεα, ισπανικα, ηχο, κιαμος, μαμα, μανη, μηνυματα, μηνες, μιξη, μορφη, μυαλο, νεα σμυρνη, νοοτροπια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολγα, ομορφη, ονομα, παιδια, παιδακια, παολα, πιο πολυ, ψυχη, ραπ, ρολο, σιγουρα, σιγουρη, συνταγη, σοου, σπιτι, σχεδια, σχολειο, φυσικα, φωνη, φορα, χρωμα, χαρα, ωρες, air, design, block, δουλειες, ελληνικα, delete, γλωσσες, greek, χωρα, ιδιαιτερο, project, κομματι, lifestyle, media, μια φορα, mike, παιχνιδι, play, ποτο, school, σημαίνει, σκηνη, sok, ταξιδι, της παρεας, top 10, τρωει, top, θελω να, θετικα, υλικο, ωραιο, ξεκινησε, voice