Οι νέοι κανόνες του μοντέρνου άντρα – Σκότωσε τη βαρβατίλα

08:05 6/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο κανόνας θέλει τον άντρα δυνατό, τον άντρα σκληρό, τον άντρα κυνηγό, τον άντρα πραγματική κολόνα. Όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και στο σπίτι. Ακόμα και στη σχέση του με τη γυναίκα. Ναι, σίγουρα τα έχεις ακούσει και εσύ αυτά από τους παππούδες σου, άντε και από τον πατέρα σου. Τα έχεις δει και σε παλιές ταινίες.

Το πιο αστείο είναι ότι τα έχουν πει και γυναίκες (κάποιας ηλικίας βέβαια): «Ότι πει ο Παναγιώτης μου», «ότι θέλει ο Παναγιώτης μου», «ο Παναγιώτης μου είναι άντρας και το κέφι του θα κάνει. Αλλά στο τέλος σε εμένα γυρνάει»!

Ναι, κάπως έτσι ήταν οι κοινωνίες μας παλιότερα.

Πρόσεξες το «ήταν»; Θα έχεις πάρει χαμπάρι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και με τους τσαμπουκάδες και την αντρίλα τουλάχιστον στις σχέσεις δεν πετυχαίνεις κάτι αξιόλογο (πρόσεξες το «αξιόλογο». Δεν είπα τίποτα, αλλά το αξιόλογο είναι πάντα καλύτερο). Οι κανόνες έχουν αλλάξει και στο περιοδικό Shortlist είδαμε μάλλον μία από τις καλύτερες λίστες με τους «νέους κανόνες». Έτσι για να μαθαίνουν οι άντρες σήμερα.

Να είσαι φεμινιστής
Υποστήριξε τα δικαιώματα των γυναικών. Όλων των γυναικών – της φίλης σου, της μητέρα σου, της κολλητής σου, της άγνωστης γυναίκας. Απλά επειδή αυτό είναι το σωστό. Και είναι πιο έξυπνο να είσαι φεμινιστής.

Να είσαι φίλος με τις γυναίκες
Νομίζεις ότι άντρας και γυναίκα δεν μπορούν να είναι φίλοι; Αν γνωρίσεις μια γυναίκα απλά είναι για να κάνεις σεξ; Πόσο λάθος. Γίνε φίλος μαζί τους. Σίγουρα θα μάθεις μερικά πράγματα συμπεριφοράς. Και σίγουρα θα γνωρίσει περισσότερες γυναίκες.

Να τις λες με το όνομά τους
Σταματά να τις φωνάζεις με ψευδώνυμα ή ως ζωάκια. «Μικρή», «όμορφο», «γατούλα» και άλλα τέτοια που είναι βλακείες. Ξέρουν ότι το κάνεις για να το παίξεις γλυκός και δεν πιάνει.

Κόψε τα «φιλάκια» στα μηνύματα
Δηλαδή τι κακό και αυτό; Κάθε φορά που στέλνεις μήνυμα σε μια φίλη σου κλείνεις με «φιλάκια». Σταμάτα. Ήμαρτον. Θα σου άρεσε εσένα σου γράφουν όλοι «φιλάκια»; Μάλλον όχι, γιατί θα το θεωρούσες σάχλα.

Κάνε δουλειές του σπιτιού
Και όταν λέω δουλειές, εννοώ όλες τις δουλειές. Καθάρισε, ψώνισε, μαγείρεψε. Δεν είναι γυναικείες δουλειές! Τι φοβάσαι; Να μην σε κοροϊδέψουν οι φίλοι σου; Ξεπέρασέ το…

Keywords
Τυχαία Θέματα