Οι γκέι γάμοι επιτρέπονται – Οι βουλευτές πέρασαν το νομοσχέδιο

Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης του ομοφυλοφιλικού γάμου, με τους βουλευτές, καθώς και το κοινό, να ξεσπάει σε χειροκροτήματα, κατά την ανακοίνωση του ψηφίσματος του σχετικού νόμου, με 77 ψήφους υπέρ και 44 κατά.

Βουλευτές από τα δύο αντικρουόμενα κόμματα της Νέας Ζηλανδίας συγκεντρώθηκαν στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να ακούσουν τη Λουίσα Γουόλ, συντάκτη του σχετικού ψηφίσματος, να εκφωνεί τον λόγο της.

Στο άκουσμα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, οι βουλευτές που τέθηκαν κατά της νομιμοποίησης του ομοφυλοφιλικού γάμου αποχώρησαν σιωπηλά από

την αίθουσα.

Λουίσα Γουόλ

Μεταξύ άλλων, αξιομνημόνευτη ήταν η παρουσία της Μότζο Μάδερς, βουλευτού της οποίας η κόρη είναι ομοφυλόφιλη, που ανεβαίνοντας στο βήμα, έκανε λόγο για μία νίκη του πολιτισμού.

«Όπως πάρα πολλές ακόμα νεαρές γυναίκες, ελπίζει στα ίσα δικαιώματα στην αγάπη, στον γάμο, στα παιδιά και σε ένα σπίτι με λευκό φράχτη και φρεσκοκομμένο γρασίδι. Πλέον, όλα αυτά τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, όχι μόνο για εκείνη, αλλά για όλους τους ομοφυλόφιλους της Νέας Ζηλανδίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα