Οι Έλληνες αναζητούν χώρες «διαφυγής» – Αύξηση 44% της μετανάστευσης μόνο για τη Βρετανία

Η οικονομική κρίση έχει τσακίσει πολλές από τις χώρες της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι ανθρώποι που έχουν οδηγηθεί στην μετανάστευση αναζητώντας μια καλύτερη ζωή από αυτήν που ήταν σε θέση να τους προσφέρει η χώρα τους.

Οικονομικό καταφύγιο και επαγγελματικός παράδεισος φαντάζει στα μάτια πολλών ανέργων η Γερμανία και η Βρετανία γι' αυτό και είναι πρώτες στη λίστα των επιλογών.

Από την άλλη, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση - δηλαδή η Ελλάδα,

η Ισπανία και η Πορτογαλία - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Διεύθυνση Εργασίας και Συντάξεων. Την ίδια στιγμή, είναι και πρώτες στη λίστα της μετανάστευσης, τουλάχιστον εντός ευρωζώνης.

Όσο για τους Έλληνες που μετανάστευσαν στο τελευταίο οικονομικό έτος στη Βρεατνία να έχουν φτάσει τους 8.680 αυξάνοντας το ποσοστό κατά 44%, ενώ ίδια είναι και η κατάσταση και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Οι Ισπανοί μετανάστες στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 50% - με 45.000 άτομα, οι Πορτογάλοι κατά 43% - με 24.500- και οι Ιταλοί κατά 35% - με 32.800.

Ενώ οι χώρες που μάλιστα μείωσαν το ποσοστό μετανάστευσης - σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που αύξησαν - είναι η Βουλγαρία κατά 17%, η Ρουμανία κατά 22%, και η Γαλλία κατά 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα