Οι δύσκολες αποφάσεις του Τσίπρα – Αποφασίζει το μείγμα που θα βάλει στις προγραμματικές δηλώσεις

14:45 6/2/2015 - Πηγή: KoolNews

Ένα κρίσιμο 48ωρο ξεκινά από σήμερα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς θα πρέπει να αποφασίσει το στίγμα που θα δώσουν τόσο προς τον ελληνικό λαό όσο και προς τους ευρωπαίους δανειστές μας οι προγραμματικές του δηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι οι δηλώσεις του αυτές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και

την πορεία της διαπραγμάτευσης της χώρας και ότι τώρα είναι η ώρα να αλλάξει, να στρογγυλέψει ή να επιμείνει στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις οποίες κέρδισε τις εκλογές.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί αναλυτικά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις επαφές που είχαν σε όλη την Ευρώπη και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη θα πρέπει να αποφασιστεί το τελικό μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις θα επιμείνει χρησιμοποιώντας φράσεις όπως διαγραφή χρέους, πλήρης κατάργηση Μνημονίου και αποπομπή της Τρόικας και σε ποιο ύφος θα γίνει η αναφορά σε όλα αυτά.

Στο αντίποδα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο στρογγυλεμένες εκφράσεις και κομψές διατυπώσεις που θα αφήνουν περιθώρια για ελιγμούς και διαπραγματεύσεις που έτσι κι αλλιώς θα είναι επίπονες και δύσκολες.

Η μετάθεση των προγραμματικών δηλώσεων

Η μετάθεση, κατά μια ημέρα, των προγραμματικών δηλώσεων δείχνει και το βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας καθώς θα πρέπει να αποφασίσει:

Τις διορθωτικές παροχές που θα υποσχεθεί και το χρόνο της εκπλήρωσής τους.Τα μηνύματα που θα στείλει προς τους δανειστές μαςΤις υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα αποτελέσει καταπέλτη για ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής και αναμένεται να προαναγγείλει συγκεκριμένες κινήσεις στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί είναι αν ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του θα αναφερθεί ή θα υπαινιχθεί ότι υπάρχει plan b ή αν θα επιμείνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ευρωπαίοι εταίροι μας θα μπουν σε διάλογο και θα δεχθούν έναν έντιμο συμβιβασμό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Οι δύσκολες αποφάσεις του Τσίπρα – Αποφασίζει το μείγμα που θα βάλει στις προγραμματικές δηλώσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα