Οι Αθηναίοι «ενώθηκαν» για την Μαρία Κάλλας σε έναν μαγευτικό μουσικό περίπατο της Λυρικής Σκηνής

Μία από τις μαγικότερες νύχτες τους έζησαν χθες οι Αθηναίοι στον μουσικό περίπατο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας για τα 36 χρόνια από τον θάνατό της.

Καθοδηγητής, ο Μύρων Μιχαηλίδης ο οποίος έφερε σε επαφή την Λυρική με τους πολίτης πετυχαίνοντας την λεγόμενη «εξωστρέφεια» που τόσο επεδίωκε η Λυρική Σκηνή. Οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους και σε μία γοητευτική διαδρομή που ξεκίνησε από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και κατέληξε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Περισσότεροι από 5.000 Αθηναίοι

ήταν αυτοί που ακολούθησαν τον περίπατο, ενώ πολλοί από αυτούς σήκωσαν υα κινητά τους τηλέφωνα για να απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές, όπως αυτή όπου η Τσέλια Κοστέα τραγούδησε το Vissi d arte από την Τόσκα.

Στον μουσικό περίπατο συμμετείχαν οι σολίστ:

Ελένη ΒουδουράκηΔήμητρα ΘεοδοσίουΑντωνία ΚαλογήρουΒασιλική ΚαραγιάννηΕιρήνη ΚαράγιαννηΈλενα ΚελεσίδηΤσέλια ΚοστέαΜυρσίνη ΜαργαρίτηΜαρία ΜητσοπούλουΤζούλια Σουγλάκου

Οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ τη μουσική διεύθυνση είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μύρων Μιχαηλίδης. Ακούστηκαν αποσπάσματα από τις όπερες Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Μάκμπεθ, Ριγολέττος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τροβατόρε, Ο σικελικός εσπερινός κ.α.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες: Στέλιος Χαμοδρακάς

Keywords
Τυχαία Θέματα