Οι αναγνώστες του koolnews.gr ψήφισαν: Οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος δικαιούται να κυβερνήσει μετά τις ευρωεκλογές

Το απόλυτο θρίλερ. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ψηφοφορία του koolnews.gr με το ερώτημα «Ποιος νομιμοποιείται να κυβερνήσει;», καθώς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής και είχε πολλές διακυμάνσεις με το αποτέλεσμα τελικά να κρίνεται για μόλις 15 ψήφους!

Στην ψηφοφορία μας καλέσαμε τους αναγνώστες να εκφράσουν την άποψή τους αναφορικά με τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές. Αφορμή βρήκαμε στις

δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έκανε ευθεία αντιπαραβολή της πρωτιάς και των ποσοστών που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης, τονίζοντας πως δεν μπορούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να λάβουν σκληρά μέτρα στην Βουλή γιατί πλέον δεν έχουν νομιμοποίηση από την πρόσφατη ψήφο του ελληνικού λαού.

Παρ'όλα αυτά όμως βλέποντας τα ποσοστά των δύο «πλευρών» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 26,58% ενώ το άθροισμα Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 30,73%. Έτσι σας καλέσαμε να μας απαντήσετε. Έχει λάβει εντολή διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ από τα ποσοστά των ευρωεκλογών; Και αν ναι, νομιμοποιείται αυτός να κυβερνήσει ή οι δύο κυβερνητικοί εταίροι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα;

Η ψηφοφορία ήταν αμφίρροπη. Τις πρώτες 10 ώρες η διαφορά ήταν υπέρ της συγκυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να μην είναι πολύ πίσω. Το βράδυ της Τρίτης βρισκόμασταν σε απόλυτη ισοπαλία 50%-50% η οποία συνεχίστηκε μέχρι και λίγη ώρα πριν την λήξη της ψηφοφορίας.

Τελικά οι αναγνώστες του koolnews.gr αποφάσισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ο οποίος νομιμοποιείται να κυβερνήσει στο υποθετικό σενάριο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και όχι η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Τα τελικά αποτελέσματα είχαν ως εξής:

51% για το «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα με 26,58%»49% για το «Ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 30,73%»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα