«Υποκατάστημα του Τσάβες» – Έγγραφο αποκαλύπτει χρηματοδότηση της Βενεζουέλας στους Podemos

18:16 5/4/2016 - Πηγή: KoolNews

To ζήτημα των διασυνδέσεων μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και των Podemos ήρθε πάλι στην επικαιρότητα μέσω ενός επίσημου εγγράφου που δημοσιεύει η εφημερίδα El Pays.

Το έγγραφο που έχει χρονολογία 2008 αποκαλύπτει ότι ο Ούγκο Τσάβες είχε καταβάλει επτά εκατομμύρια δολάρια στη σημερινή ηγεσία του κόμματος με στόχο την επέκταση του «Μπολιβαριανού κινήματος» στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την El Pais

το έγγραφο, αναφέρει ότι η βοήθεια διοχετεύτηκε μέσω του Κέντρου Πολιτικών και Κοινωνικών Μελετών (CEPS), και στόχος, τελικά, ήταν να δημιουργηθεί στην Ισπανία ένας είδος υποκαταστήματος του Τσάβες στο οποίο θα διοχετεύονταν σταδιακά μεγάλα χρηματικά ποσά για να “ενισχυθούν οι δεσμοί”» με εκπροσώπους της αριστεράς και να «δημιουργηθεί συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων, στη χώρα».

«Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε διαθέσει 7.168.090 ευρώ στο CEPS σε μια περίοδο μεταξύ του 2003 και του 2011» γράφει η El Pays.

The post «Υποκατάστημα του Τσάβες» – Έγγραφο αποκαλύπτει χρηματοδότηση της Βενεζουέλας στους Podemos appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα