Όχι τσιπούρες, τσίπουρα – 5 + 1 τσιπουράδικα στην Αθήνα για να ζεσταθείς εντός

Κρίμα κι άδικο να μην έχεις πάει ακόμα σε τσιπουράδικο. Φθηνό λογοπαίγνιο ισχύει, αλλά φθηνή και η δικαιολογία σου που δεν έχεις πάει. Το τσίπουρο είναι το κορυφαίο ελληνικό απόσταγμα, μας στέλνει πίσω στην παράδοση και είναι ένα μικρό ποτήρι που ενώνει μεγάλες παρέες.

Κι επειδή γύρω από ένα καραφάκι τσίπουρο έχουν χτιστεί οι ισχυρότεροι δεσμοί (θυμήσου 50-50) βρήκαμε 6 τσιπουράδικα που θα στεγάσουν τους αδελφικούς δεσμούς της παρέας.

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη

Σε μια αγαπημένη γειτονιά των Πετραλώνων, με αρκετά ταβερνάκια στα πέριξ και μποέμ ατμόσφαιρα, σας περιμένει

για τσίπουρο εντός και εκτός. Δηλαδή, στον μικρό και συμπαθητικό του εσωτερικό χώρο με καρεκλίτσες καφενείου και παλιές διαφημίσεις σε καδράκια στους τοίχους και έξω στο πεζοδρόμιο, όπου από την Άνοιξη απλώνει λίγα τραπεζάκια. Με το τσίπουρο στη μέση θα δοκιμάσετε μεζέδες όπως τηγανιές (κοτόπουλο και χοιρινή), φάβα, ντάκο, λουκάνικο, σαγανάκι και πατατοσαλάτα. Κι όλα αυτά με 15€ το άτομο.

Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα, 210 3479327

Τσιπουροκατάσταση

Δύο λέξεις για την Τσιπουροκατάσταση: Πειραιάς και ταράτσα. Όλος ο Σαρωνικός στο πιάτο σας. Δίπλα στην πατατοσαλάτα, το ντάκος, τα ντολμαδάκια με κιμά, τη γεμιστή πιπεριά, τα κεφτεδάκια, τα σουτζουκάκια και τα αχνιστά μύδια στο τηγάνι. Έχει μια μεγάλη σχετικά ποικιλία σε τσίπουρα και ούζα. Το περισσότερο που θα πληρώσετε είναι 20€ αν έχετε μεγάλη όρεξη, ειδάλλως και με 10€ είστε κομπλέ.

Καραΐσκου 131, Τερψιθέα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4131911

Βολιώτικο Τσιπουράδικο

Ο Βόλος είναι η Μέκκα του τσίπουρου και όταν κάτι τέτοιο υπάρχει στην Αθήνα, στο κέντρο, ε, θα το επισκεφτείς και θα κατασκηνώσεις. Σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες τους οποίους συνοδεύει με ζωντανή μουσική, για να πάει κάτω ο άρχοντας της βραδιάς, το τσίπουρο ή το ούζο αν το προτιμήσετε. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο, πάντα με την συνοδεία του αλκοόλ.

Λεπενιώτου 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3223691

Το Τηνιακό

Λειτουργεί από το 1935 και συνήθιζαν να μαζεύονται εκεί οι μαρμαράδες της Τήνου. Σήμερα, θα βρείτε εκεί νέο κόσμο που αναζητά τέτοια φθηνά μαγαζιά σαν κι αυτό χωρίς να χάνουν την ποιότητα. Οι μεζέδες του δεν είναι «μάρμαρα», δηλαδή κρύοι και σκληροί, αλλά φρέσκοι, ζεστοί όπου πρέπει και μαλακοί σαν αφρός. Τηνιακά τυράκια τηγανητά, τηγανόψωμα, τυροπιτάκια και ντόπια λουκάνικα έχουν χορτάσει τα στομάχια της μισής Αθήνας. Κι αν στο φινάλε έχετε δώσει πάνω από 10€, τότε είστε σε άλλο μαγαζί. Γιατί εδώ με 10€ τρώτε και πίνετε μέχρι επάρκειας.

​Λεωφόρος Αλεξάνδρας 50 , Αθήνα, 210 8235659

Μπιέλα

Αν σου άρεσε το χειμώνα, τις ανοιξιάτικες μέρες θα την λατρέψεις. Μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα, φτιάχνει οινόμελο και ρακόμελο πάντα με συνοδεία εξόχως γευστικών μεζέδων. Πληγουροσαλάτα, χαλούμι, κεμπαπάκια και ξυδάτο χταποδάκι. Τα μεζεδάκια ετοιμάζονται μπροστά μας, στην ανοιχτή κουζίνα, οι μουσικές κινούνται σε έντεχνα και ροκ μονοπάτια –δε λείπουν και τα αυθόρμητα live– και η ατμόσφαιρα είναι ακριβώς αυτή που ταιριάζει σε ένα χαλαρό τσιπουράδικο. Οι δε τιμές κυμαίνονται στα 10€ το άτομο, για να συνοδεύσετε το τσίπουρο με 3-4 διαφορετικά μεζεδάκια.

Κορυτσάς 14 και Πέλλης 22, Βοτανικός, 210 3456110

ΚΑΙ Η ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τσιπουτάπας

Το Τσιπουτάπας είναι μια ευφάνταστη πρόσμειξη τσίπουρου με τα tapas ελληνικής εκδοχής. Κι όταν λέμε τσίπουρο εννοούμε μια μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα, σούμες, κρασιά και αποστάγματα που κλείνουν όλο τον ελληνικό χάρτη. Κι όταν λέμε tapas Θαλασσινές και στεριανές μπουκίτσες με τις πιο επιτυχημένες στιγμές της μικρής τοπικής παραγωγής, όπως βολάκι Άνδρου, οψιμοτύρι Αράχωβας, παστά ορτύκια, πετρωτή Άνδρου, καπνιστό βουβάλι της Κερκίνης. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η τορτίγια μπακαλιάρου με πιπεριά Φλωρίνης και η καπνιστή γλώσσα πάνω σε μαύρο ψωμί με κρέμα τυριού ή το παστουρμαδοπιτάκι με λαδοτύρι, τυλιγμένο σε τορτίγια με απάκι και φορμαέλα και γλυκόξινη σος.

Λεωφ. Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848

Keywords
Τυχαία Θέματα