Ο Βαρουφάκης χειροκροτήθηκε μιλώντας στο BBC

«Από το διάστημα δεν φαίνονται τα σύνορα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο BBC, όπου έλαβε μέρος σε συζήτηση για το θέμα των προσφύγων. Ο πρώην υπουργός οικονομικών ήρθε σε αντιπαράθεση με την αντιπρόεδρο του UKIP, Σουζάνα Έβανς και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Να σας θυμίσω κυρίες και κύριοι πως είμαστε όλοι μετανάστες. Και είμαστε οικονομικοί μετανάστες. Αν πιστέψουμε μάλιστα τους ανθρωπολόγους προερχόμαστε όλοι από την Αφρική».

Οταν η Εβανς του είπε πως αυτό έγινε πριν από πάρα πολύ καιρό, ο Βαρουφάκης

σημείωσε
«Πριν από πολύ καιρό. Όταν όμως σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεβράζονται στις ακτές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όταν 3,1 εκατομμύρια μετανάστες σε Ιορδανία, Τουρκία και Λίβανο και αυτές οι φτωχές χώρες τους δέχτηκαν, στους στέγασαν, τους τάισαν και φρόντισαν να τους δώσουν νερό, το να έχουμε αυτή τη συζήτηση σήμερα στο Κέμπριτζ για το αν πρέπει να είναι δέκα ή είκοσι χιλιάδες οι μετανάστες που θα τους επιτραπεί να έρθουν στην χώρα, να υπάρχει αυτός η ηθικός πανικός εξαιτίας κάποιων εξαθλιωμένων ψυχών; Αυτό δεν είναι προς όφελος αυτής της χώρας» τόνισε και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

The post Ο Βαρουφάκης χειροκροτήθηκε μιλώντας στο BBC appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα