Ο Τσίπρας τελειώνει τον Διαμαντόπουλο – Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος σε εκλογές

14:48 9/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Πολιτικό καύσωνα προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η ομιλία που έκανε στη Βουλή ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για τον Σάββα Ξηρό. Φράσεις όπως «εννοούμενος από το Σύνταγμα και το νόμο τρομοκράτης» και «διάλεξε την ένοπλη πάλη» προκάλεσαν τεράστιο εκνευρισμό μεταξύ των στελεχών αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον

έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία, κυρίως αλλά και στο ΠΑΣΟΚ να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση από την πολιτική ατζέντα που επιχειρεί να θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ.

Το κλίμα χθες, ήταν εξαιρετικά βαρύ για τον βουλευτή Καστοριάς. Συνάδελφοί του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν την τοποθέτησή του από προβληματική έως απαράδεκτη και εξοργιστική. Και επισήμαιναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώσει μια και καλή με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το πολιτικό διακύβευμα της εποχής και την προσπάθεια να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου παρά το γεγονός ότι επισήμως δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις, πολλοί είναι εκείνοι που ήδη εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να τελειώσει μια και καλή με τον υπότροπο βουλευτή Καστοριάς που έστω και... αφελώς κάνει τεράστια ζημιά στον συλλογικό αγώνα που δίνουν τα στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένος, αλλά δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο, ο κ. Διαμαντόπουλος να μην είναι υποψήφιος στην Καστοριά, ακόμη και αν κριθεί ότι κινδυνεύει η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, στο συγκεκριμένο νομό, αν και αυτό κρίνεται μάλλον απίθανο. Η Καστοριά έχει δύο έδρες και θεωρείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει τη δική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα