Ο Τσίπρας για τη δολοφονία στο Κερατσίνι: Κύρια Σαμαρά, φταίτε!

Καυστικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το περιστατικό της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο Κερατσίνι, από χέρια μέλους της Χρυσής Αυγής.

Μέσω των δηλώσεών του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ευθύνες και στον πρωθυπουργό

της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη «φούντωση» της έχθρας ανάμεσα στα δύο πολιτικά άκρα, τα οποία οδηγούν σε τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά.

«Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής» ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, κι συνέχισε: «Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών» σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επισήμανε πως χρειάζεται ψυχραιμία και πως ο «ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες. Άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει» κατέληξε.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Όταν ο κ. Σαμαράς από τις πρώτες εκλογές του 2012 κατήγγειλε στον ελληνικό λαό τη Χρυσή Αυγή, την ωμή βία και τη γλώσσα του μίσους, ο κ. Τσίπρας σιωπούσε. Σήμερα αποδεικνύει και πάλι την ανευθυνότητά του. Η δημοκρατική υπευθυνότητα απαιτεί να σταματήσει αμέσως η πολιτική της έντασης, που οδηγεί σε φαινόμενα βίας. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τη συντηρήσει. Αλλά η πολιτική της έντασης δεν θα περάσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα