Ο Τόμσεν τα τινάζει όλα στον αέρα!

Τελικά ο εφιάλτης που λέγεται διαπραγμάτευση με την Τρόικα, δεν λέει να τελειώσει.

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Τρόικα- αυτά που δεν εισπρακτικό χαρακτήρα- αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία και απορρίπτονται ως μη αποδεκτά.

Στη συνεδρίαση του Euro Working

Group, ο Έλληνας αντιπρόσωπος Πάνος Τσακλόγλου, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, αντιμετώπισε τις αντιδράσεις του κλιμακίου της τρόικας που απορρίπτει σχεδόν όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε Διοικητική Μεταρρύθμιση και Υγεία, ζητώντας να αντικατασταθούν με νέες περικοπές που θα έχουν άμεση και σίγουρη εισπρακτική απόδοση.

Τις ισχυρότερες αντιδράσεις προέβαλλε για άλλη μια φορά ο Πολ Τόμσον, ο ποίος  απορρίπτει τις προτάσεις για εφεδρεία και επιμένει στην αρχική του πρόταση για τουλάχιστον 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και λουκέτο σε ΑΕΙ.

Η επόμενη σθεναρή αντίσταση της Τρόικας αφορά στις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως τα κλειστά επαγγέλματα, και θεωρείται πολύ πιθανό πλέον να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως και να’ χει, ένας νέος κύκλος δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα