Ο τελευταίος τραγικός απολογισμός είναι 52 νεκροί στη Λετονία

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται η Λετονία μετά την κατάρρευση οροφής σούπερ-μάρκετ σε προάστιο της Ρίγας που έχει στοιχήσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 52 ανθρώπους, ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας.

Περίπου 200 διασώστες, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες, εργάζονται ακατάπαυστα για να απεγκλωβίσουν και τα υπόλοιπα θύματα της καταστροφής, της χειρότερης τραγωδίας που έχει σημειωθεί στη Λετονία αφότου ανέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991. Η οροφή κατέρρευσε το απόγευμα της Πέμπτης, σε ώρα μεγάλης αιχμής, ενώ εκατοντάδες πελάτες

έκαναν τα ψώνια τους στο κατάστημα που βρίσκεται στο προάστιο Ζόλιτουντ, στην περιφέρεια της Ρίγας.

Η αστυνομία διεξάγει ποινική έρευνα και εξετάζει τρεις εκδοχές που επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του κτιρίου, την κατασκευή του και τα πρόσθετα νέα στοιχεία που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σε εξέλιξη κατασκευή κήπου στην οροφή αυτή την περίοδο.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταρεία Maxima Latvia, είχε κτισθεί το 2011 και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο μετά την ολοκλήρωσή του. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο πένθος από σήμερα Σάββατο και στις σημαίες στα δημόσια κτίρια τυλίχθηκαν μαύρες κορδέλες. Την Δευτέρα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα