Ο Σταύρος Δήμας για πρόεδρος της Δημοκρατίας; Συναντήθηκε με τον Σαμαρά στο Μαξίμου

Με τον Σταύρο Δήμα συναντάται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «φουντώνοντας» έτσι τα σενάρια που θέλουν την υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει «κλειδώσει».

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για πρόεδρο της Δημοκρατίας, μία πρόταση που θα τεθεί για πρώτη φορά

από την Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου. Ωστόσο με την διαρροή της πληροφορίας της συνάντησης των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ πιθανόν να υπερισχύσει το σενάριο που το KoolNews.gr είχε αποκαλύψει από τις 31 Αυγούστου. [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Δήμας αποτελεί την «χρυσή εφεδρεία» για την κεντροδεξιά παράταξη που σύμφωνα με την άτυπη εναλλαγή στο προεδρικό μέγαρο, είναι σειρά της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα σπλάχνα της.

Ο Σταύρος Δήμας είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος υπήρξε σαρξ εκ σαρκών της ΝΔ με διαρκή ενεργό ρόλο στα γαλάζια τεκταινόμενα, εμφανιζόταν στο τέλος της θητείας στην Κομισιόν και στο χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος έτοιμος να αποχωρήσει άπαξ διαπαντός από την ενεργό πολιτική για προσωπικούς λόγους. Το 2010 όμως, επέστρεψε δυναμικά στην ενεργό πολιτική, αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 2011 διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Πλέον όμως και μετά την εκλογή του γιού του, Χρήστου, στον νομό Κορίνθου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο ίδιος εμφανίζεται πλήρως αποστασιοποιημένος από τις εσωκομματικές εξελίξεις. Μάλιστα, η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν τον Ιανουάριο στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα, Ιωάννη Ζέππου, με τον οποίον συνεργάστηκε το διάστημα της παρουσίας του στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Το όνομά του είχε παίξει και για τη θέση του πρωθυπουργού το φθινόπωρο του 2011, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, εν τέλει όμως προτιμήθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος. Σήμερα το πρόσωπό του επανέρχεται για την προεδρία της Δημοκρατίας αυτήν την φορά.

Σε πολιτικό πρόσωπο καταλήγουν Σαμαράς και Βενιζέλος

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου μια συνάντηση, η οποία κρατήθηκε μακριά από το φως της δημοσιότητας. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συναντήθηκαν και αποφάσισαν να επισπεύσουν την προεδρική εκλογή και να τη φέρουν στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η Βουλή θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση κατά τη διακοπή των Χριστουγέννων για να εκλέξει Πρόεδρο. Επικοινώνησαν τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίον και ενημέρωσαν, όσο και με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο ενημέρωσαν για τις ημερομηνίες, οι οποίες επελέγησαν (17, 23 και 29/12). Τέλος, ενημερώθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία εκλήθη να συντάξει την κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός περίμενε ήδη από χθες μια σημαντική είδηση, ώστε να μπορέσει να την εντάξει και στην ομιλία του στη Βουλή. Εν τέλει, αυτό το κάτι που περίμενε δεν ήρθε, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να πάρει παράταση για σήμερα. Το ξημέρωμα της Δευτέρας τρόμαξε τους κυβερνητικούς παράγοντες. Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων στο doorstep του Eurogroup για εξάμηνη παράταση του προγράμματος προκάλεσαν κόκκινο συναγερμό στο Μαξίμου, εν τέλει όμως πέρασε η ελληνική γραμμή για παράταση μέχρι δύο μήνες. Το αποτέλεσμα χαρακτηριζόταν από το απόγευμα ως «εξαιρετικά ικανοποιητικό» και η ανακοίνωση της προώθησης της προεδρικής εκλογής για τον Δεκέμβριο ήρθε για να κουμπώσει αυτή την αίσθηση. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Ο Σταύρος Δήμας για πρόεδρος της Δημοκρατίας; Συναντήθηκε με τον Σαμαρά στο Μαξίμου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα