Ο σχεδόν 80 ετών Μπερλουσκόνι θα περιθάλπει ηλικιωμένους στο Μιλάνο

Στην Αγία τριάδα, ένα ειδυλλιακό τοπίο με κήπους και καθαρή ατμόσφαιρα στο Τσεζάνο Μποσκόνε, λίγο έξω από το Μιλάνο θα περνά τέσσερις ώρες την εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για να μην φυλακιστεί θα πρέπει να προσφέρει κοινωνική εργασία σε υπερήλικες.

Ο 77χρονος πρωθυπουργός θα προσέχει τους μεγαλυτέρους του όπως προβλέπει το δικαστήριο στο κέντρο περίθαλψης χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ποια θα είναι τα καθήκοντά του εκεί. Επίσης δεν του επιτρέπεται

να ταξιδέψει έξω από τα όρια της Λομβαρδίας, της περιοχής, δηλαδή, όπου βρίσκεται και το Μιλάνο και η κύρια κατοικία του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου. Το δικαστήριο φαίνεται να επιτρέπει στον Μπερλουσκόνι να πραγματοποιήσει σε περίπτωση που το επιθυμήσει περιορισμένα ταξίδια στη Ρώμη.

Μετά την καταδικαστική απόφαση της περασμένης χρονιάς που έβρισκε τον πρώην Καβαλιέρε ένοχο για φορολογική απάτη, ο Μπερλουσκόνι έχασε την έδρα του στην ιταλική Γερουσία και του απαγορεύτηκε να αναλάβει δημόσιο αξίωμα επί μία διετία. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπερλουσκόνι ως ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια παραμένει ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της ιταλικής Κεντροδεξιάς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα