Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα – Ποιοι υπουργοί φεύγουν με τον ανασχηματισμό

Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί το επόμενο διάστημα αντιμέτωπος με μια δύσκολη άσκηση: να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα, ώστε όχι μόνο να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν κυβερνητικά στελέχη που θα δώσουν τη μάχη της περιφέρειας αλλά παράλληλα να δοθεί και μια φρέσκια πνοή στο κυβερνητικό σχήμα, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Οι σίγουρες αποχωρήσεις

Από το κυβερνητικό σχήμα θα υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα τρεις αποχωρήσεις:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος,
Σταύρος Καλαφάτης, αποχωρεί για να είναι υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του koolnews.gr, μιας και υπάρχει ένα διαφαινόμενο κώλυμα με την υποψηφιότητα του Ανδ. Παχατουρίδη.Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να μετακινηθεί στο Ευρωψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ με τους 58 και θεωρείται πως έχει καλές πιθανότητες να μετακομίσει στις Βρυξέλλες, μιας και είναι ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα.

Οι αντικαταστάτες: Δυνατά θα παίξουν τα ονόματα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και του βουλευτή της Α’ Αθηνών, Ανδρέα Ψυχάρη-ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του κ. Σκορδά. Στο παρασκήνιο ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, είτε για το άνοιγμα στο Υπουργείο Άμυνας (αν προκύψει, μιας και έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλου στο παρελθόν) είτε για κάποια άλλη διαθέσιμη θέση.

Το koolnews.gr έχει γράψει πως στο επόμενο διάστημα και πιθανώς πριν τις Ευρωεκλογές ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και να φρεσκάρει το κυβερνητικό σχήμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, με αποτέλεσμα σενάρια που κυοφορούνται τις τελευταίες ώρες για σαρωτικό ανασχηματισμό και αντικατάσταση του οικονομικού επιτελείου να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άλλωστε, μεγάλες αλλαγές πριν από γεγονότα-ορόσημα-ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, πιστοποίηση πρωτογενούς πλεονάσματος και συνακόλουθη συζήτηση για το ελληνικό χρέος-δεν θα πρέπει να αναμένονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα