Ο Ράιαν Μπετ τερμάτισε πάλι πρώτος στον Μαραθώνιο

Τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο πρώτος μαραθωνοδρόμος για φέτος ο οποίος είναι ο αθλητής που είχε τερματίσει πρώτος το 2010.  Ο Κενυάτης, Ράιμοντ Μπετ, έκανε μάλιστα χρόνο 2 ώρες και 11 λεπτά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνα. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε.

Ο 30ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO

τράβηξε για μία ακόμα χρονιά τα φώτα των διεθνών media στην Ελλάδα με σημείο αναφοράς τη συμμετοχή ρεκόρ των 26.000 δρομέων από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με το μαραθώνιο ολοκληρώθηκαν νωρίτερα και οι αγώνες των 5 και 10 χλμ.Ο Κώστας Νακόπουλος τερματίζει πρώτος στα 5χλμ. με χρόνο 15:29. Η Αθηνά Κοΐνη είναι η πρώτη γυναίκα που τερματίζει στα 5χλμ. στα 17:09. Είναι η ανιψιά της Μεσερέτ Ντεφάρ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος απένειμε τους τίτλους στις νικήτριες των 5χλμ: Την Αθηνά Κοΐνη (17:10), Κωνσταντίνα Κεφάλα (17:55) και Σοφία Πιτούλη (18:00). Η Κεφάλα ήταν η νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου το 2011.  Στα 10 χλμ. η 3άδα των νικητών στα 10χλμ. είναι Αμινέ Καντίρι, Τζεμπέλ Κασαχούν και Κώστας Γκελαούζος.

Ανάμεσα σε εκείνους που πήραν εκκίνηση ήταν και η καλλονή εγγονή του Τσάρλιν Τσάπλιν, Κίρα Τσάπλιν  ενώ στην ίδια απόσταση έλαβαν μέρος ακόμη, η βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Ελενα Ράπτη, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, η Ευγενία Μανωλίδου, η Δούκισσα Νομικού, οι δημοσιογράφοι Εύα Φραγκάκη, Εύα Αντωνοπούλου, η Αννα Πρελεβιτς , ο Αλέξης Γεωργούλης, αλλά και η Ζέτα Δούκα. Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκε και η Ελενα Παπαρίζου, η οποία στηρίζει την καμπάνια προώθησης.

Από την απόσταση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ελληνες πρωταθλητές. Ο Κώστας Νακάπουλος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν έτρεξε στα 5χλμ., όπως και οι νεαρές Αθηνά Κοίνη και Σοφία Πιτούλη. Στα 10χλμ έτρεξε η Αναστασία Καρακατσάνη. Στην ίδια απόσταση έλαβε μέρος και η Τίνα Κεφάλα, περισσότερο για να ζήσει την εμπειρία της 30ης στάσης του θεσμού και λιγότερο για να κάνει μια δυνατή προπόνηση. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι κούρσες για τα μικρά παιδιά.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν και δρομείς, που έχουν έρθει στην Αθήνα, με στόχο όχι μόνο να βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής στην κλασική διαδρομή, αλλά την επίτευξη ρεκόρ διαδρομής. Και η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για εύκολο εγχείρημα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως η επίδοση αυτή ανήκει στον περίφημο Στέφανο Μπαλτίνι από το 2004 στην Αθήνα, που του έδωσε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Παράλληλα με τον διεθνή Μαραθώνιο πραγματοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ανάμεσα στους 193 δρομείς που συμμετέχουν στον αγώνα είναι και ο περσινός νικητής του πρωταθλήματος Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός).

Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Γιάννης Σγουρός μαζί τους Μακάου και Μότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα