Ο Ράγιος, η ρεβάνς και τα… κατσίκια θυσία – Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Europa League

Σε έναν όμιλο που και ο όρος «βατός» δεν περιγράφει πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να μαζέψει πολλούς βαθμούς, που θα του εξασφαλίσουν τόσο περισσότερα χρήματα στα ταμεία του, όσο και πόντους για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Από τον Γιώργο Κυριακόπουλο

Παραλλάσσοντας το κλισέ, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως «ακόμη και ο κακός ΠΑΟΚ προκρίνεται» από τον όμιλο του.

Να οι ομάδες που θα κληθεί

να αντιμετωπίσει:

Άλκμααρ

Ο ΠΑΟΚ περνάει δύσκολα κάθε φορά που αντιμετωπίζει ολλανδική ομάδα. Μάλιστα, είχε αποκλειστεί με δύο ήττες πριν από 9 χρόνια από την Άλκμααρ. Από τα παιχνίδια εναντίον του Ατρομήτου –προκρίθηκε εξαιτίας ενός… δοκαριού- φάνηκε πως δεν μπορεί να αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ. Ειδικά τώρα, που ο δικέφαλος έχει στον πάγκο του έναν Ολλανδό προπονητή… Η Άλκμααρ έχει κερδίσει δύο φορές το Ολλανδικό πρωτάθλημα, αλλά η κορυφαία της στιγμή ήταν το 1981, όταν και έφτασε στο –διπλό- τελικό του κυπέλλου UEFA αλλά ήταν η Ίπσουιτς εκείνη που το κατέκτησε. Επίσης, έχει κατακτήσει 4 φορές το κύπελλο Ολλανδίας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Χέρτγιαν Φέρμπεϊκ, ενώ από τους παίκτες ξεχωρίζουν οι Μάαρτν Μάρτενς (μέσος), Ρόι Μπέρενς (επιθετικός), Βίκτορ Ελμ (αμυντικός χαφ).

Το Άλκμααρ είναι μια γραφική πόλη της Ολλανδίας, που φημίζεται τόσο για την ομορφιά της όσο και για το τυρί της. Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί και στην πόλη υπάρχουν κανάλια και γέφυρες, όπως και επιβλητικά αναγεννησιακά κτίρια.

Μακάμπι Χάιφα

Το καμάρι της πόλης Χάιφα, η Μακάμπι, είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες του Ισραήλ. Ιδιοκτήτης είναι ο Γιάκοβ Σαχάρ, αποκλειστικός εισαγωγέας στη χώρα των αυτοκινήτων Volvo και Honda. Στο ρόστερ της φιγουράρουν τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν πατήσει χόρτο ελληνικών γηπέδων. Ο Ρούμπεν Ράγιος μετακόμισε πριν από δύο μήνες στη Χάιφα από την Τρίπολη, με τους Ισραηλινούς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Βόσνιος Τσότσαλιτς με θητεία στον Πανιώνιο, αλλά και ο Αμπουχατζίρα που έχει παίξει στη Λάρισα, συμπληρώνουν την «ελληνική τριάδα». Η Μακάμπι έχει κατακτήσει 12 Πρωταθλήματα Ισραήλ, 5 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, ενώ δύο φορές βρέθηκε σε ομίλους του Champions League. Οι Ισραηλινοί είχαν βρεθεί αντιμέτωποι του Ολυμπιακού το 2002 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (φάση των ομίλων) και τον είχαν κερδίσει με 3-0 στην Κύπρο, ενώ είχαν αποσπάσει ένα εντυπωσιακό 3-3 στη Ριζούπολη. Ακολούθως, συνεχίζοντας στο UEFA η Μακάμπι Χάιφα αντιμετώπισε την ΑΕΚ για και αποκλείστηκε με δύο ήττες (4-0 στην Ελλάδα και 4-1 στην Κύπρο). Αξίζει να σημειώσουμε πως προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιτζάκ Σουμ, που ήρθε αργότερα στον Παναθηναϊκό. Αστέρια της ομάδας είναι οι Ράγιος (μέσος), Γκολάσα (μέσος) και ο Τσότσαλιτς (αμυντικός). Προπονητής της ομάδας είναι ο Άμπρααμ Αμπουκάρατ.

Η Χάιφα είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και είναι γνωστή για το λιμάνι της. Είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, με 300.000 κατοίκους. Στην πόλη υπάρχουν εντυπωσιακά κτίρια και εξίσου όμορφες παραλίες.

Σαχτέρ Γκαραγκαντί

Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Γκαραγκαντί κατσίκια… Η ομάδα που έγινε γνωστή στην Ευρώπη μέσα σε ένα βράδυ, όχι τόσο για την απόδοσή της στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά κυρίως για τη θυσία των κατσικιών πριν από το ματς με τη Σέλτικ. Η θυσία έπιασε τόπο, η Σαχτέρ κέρδισε με 2-0, αλλά η τάξη αποκαταστάθηκε μια εβδομάδα αργότερα, όταν οι Σκωτσέζοι νίκησαν με 3-0 και μπήκαν εκείνοι στους χρυσούς ομίλους του Champions League. Πάντως η PETA έκανε αναφορά στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, για να απαγορευτεί η σφαγή ζώων και έτσι η ομάδα από το Καζακστάν δεν έχει όπλα στη φαρέτρα της! Το Γκαραγκαντί έχει πληθυσμό 450.000 κατοίκους. Προπονητής της ομάδας είναι Βίκτορ Κουμίκοφ ενώ ξεχωρίζει ο επιθετικός Σεργκέι Κιζνιτσένκο που σκόραρε 4 γκολ σε έξι ματς προκριματικών του Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα