Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι από σήμερα ο έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εξελέγη από τη Βουλή με 233 ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας. Ο δεύτερος υποψήφιος, Νίκος Αλιβιζάτος,συγκέντρωσε

30 ψήφους από τους βουλευτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

Στην διαδικασία, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών» ενώ διαρροές υπήρξαν και στην Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει νωρίτερα δήλωση για τους τρεις λόγους που δεν θα ψηφίσει Προκόπη Παυλόπουλο [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]. Επίσης απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν λόγω προσωπικού προβλήματος οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Κοντός και Σάββας Ανασταδιάδης όπως επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης που δήλωσε ασθενής.

Πλέον, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με τους αντιπροέδρους θα μεταβούν στο γραφείο του κ. Παυλόπουλου προκειμένου να του ανακοινώσουν την εκλογή του. Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου θα γίνει στις 12 Μαρτίου, όταν και λήγει η θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια.

Σκληρή κριτική σε Τσίπρα από Λαπαβίτσα, Κοδέλλα και Σωτηρίου

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ασκούν επίσημα τρεις βουλευτές του κόμματος με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους. Πρόκειται για τους Κώστα Λαπαβίτσα, Δημήτρη Κοδέλλα και Ελένη Σωτηρίου, οι οποίοι αν και ψήφισαν τον εν λόγω υποψήφιο, ωστόσο δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν υπηρετεί την «αλλαγή» που ζητεί ο λαός [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Η πρώτη δήλωση Παυλόπουλου μετά την ψηφοφορία

«Ύψιστη τιμή η οποία μετατρέπεται σε μέγιστο χρέος» χαρακτήρισε ο -φανερά συγκινημένος- Προκόπης Παυλόπουλος την εκλογή του στην προεδρεία της Δημοκρατίας.

«Είναι ύψιστη τιμή για εμένα. Τιμή που μετατρέπεται σε μέγιστο χρέος το οποίο οριοθετείτε από την μια πλευρά από τον πολίτη και την κοινωνία και από την άλλη από το ίδιο το Σύνταγμα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε: «Θα βασιστώ σε τέσσερις άξονες. Πρώτον την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση. Δεύτερον την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας χώρας. Τρίτον την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων και τέταρτον την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος το οποίο συμπυκνώνεται στην ανάγκη να υπερασπιστούμε τις θυσίες του λαού μας για να βγει από τον εφιάλτη των τελευταίων χρόνων. Οι Έλληνες δίνουμε έναν αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Το δίνουμε με όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς στο πλευρό μας. Είναι δίκαιος αγώνας. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθώ. Πάντα στην υπηρεσία του Κοινοβουλίου. Να είστε βέβαιοι πως δεν θα κάνω εκπτώσεις, όπως δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου και αυτό θα πράττω μέχρι την τελευταία ημέρα που θα είμαι σε αυτό το Αξίωμα».

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα