Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο «Τζέιμς Μποντ» στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών [βίντεο]

21:44 2/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Ομπάμα, ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο Στίβ Καρέλ και άλλα δημόσια πρόσωπα ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.

Σε ένα βίντεο οι Ντάνιελ Κρεγκ, Σεθ Μάγιερς, Ντουλέ Χιλ και Στιβ Καρέλ, μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον ηθοποιό Μπενίσιο ντελ Τόρο, προτρέπουν τους άνδρες να εκφράσουν τη γνώμη τους για την σεξουαλική κακοποίηση. «Αν δεν συναινεί ή αν δεν μπορεί να συναινέσει, είναι ο βιασμός. Είναι επίθεση. Αν δω να συμβαίνει θα μιλήσω» λέει ο Ντελ Τόρο.

«Είναι στο χέρι όλων μας να βάλει ένα τέλος στην σεξουαλική

επίθεση», συνεχίζει ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Στιβ Καρέλ λέει: «Είναι λάθος, είναι έγκλημα». Ο Ντάνιελ Κρεγκ σημειώνει: «Αν έβλεπα να γίνεται αυτό, δεν θα έριχνα ευθύνη σε εκείνη. Θα τη βοηθούσα». Στη σελίδα του Λευκού Οίκου για την καμπάνια, αναφέρεται πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μείωση της βίας κατά των γυναικών αλλά ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος. Επίσης πολλές νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι την περασμένη χρονιά είχε καταγραφεί ότι μία στις δέκα εφήβους είχε δεχτεί σωματική επίθεση από τον σύντροφο της και μία στις πέντε νεαρές γυναίκες είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά την διάρκεια των κολεγιακών σπουδών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα