Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός συνελήφθη για λαθρεμπόριο καυσίμων

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες στην μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ασφάλεια Αττικής έχει προβεί σε 16 συλλήψεις ενώ οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 30. Μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Σπανός και όπως βρίσκεται σε θέση να

γνωρίζει το koolnews.gr, και οι Μανώλης Χατζόπουλος (πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στις Γενικές Γραμματείες Βιομηχανίας και Ενέργειας) καθώς και επιχειρηματίας με ποσοστό στην ΕΚΟ. Παράλληλα καθώς και δύο κρατικοί υπάλληλοι, και ένας του τελωνείου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, κατάχρηση και κατάχρηση εξουσίας. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται μέχρι τα όσα έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν ιδιοκτήτες πρατηρίων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου, ακόμη και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η βεβαίωση της Αστυνομίας

«Βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα