Ο νεκρός βομβιστής της Βοστόνης όταν κανείς δεν τον υποψιαζόταν [εικόνες]

Ο μεγαλύτερος εκ των δύο Τσετσένων αδερφών, που υποπτεύονται ότι είναι οι υπεύθυνοι της βομβιστικής επίθεσης του μαραθωνίου της Βοστόνης, ριζοσπαστικοποιήθηκε έπειτα από την μετακόμισή του στις ΗΠΑ, πριν από μία δεκαετία, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.

Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, αδερφός του 19χρονου Τζοκάρ, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναζητείται από τις Αρχές της Βοστόνης, οι οποίες έχουν κλείσει από άκρη σε άκρη την πόλη, σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε μία ένοπλη αναμέτρηση στο πανεπιστήμιο

MIT.

Ο 26χρονος Τσαρνάεφ διατηρούσε, όπως προέκυψε, κανάλι στο YouTube, στο οποίο είχε δημιουργήσει μία λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια και βίντεο σχετικά με την τρομοκρατία, την οποία τιτλοφορούσε «αφιερώνω τη ζωή μου στη Τζιχάντ».

Ο Ταμερλάν ήταν αθλητής του kickboxing, και περνούσε πολύ χρόνο στο ρινγκ και στις προπονήσεις.

Η κλήση του στον διαγωνισμό National Golden Gloves του 2010 αποτέλεσε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Ταμερλάν, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα ήθελε μία ημέρα να διαγωνιστεί με τα χρώματα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 26χρονος σπούδαζε λογιστική ως part-time φοιτητής, στο πανεπιστήμιο Bunker Hill Community College της Βοστόνης. Υπεύθυνοι του πανεπιστημίου αναφέρουν ότι ο Τσαρνάεφ παρακολουθούσε μαθήματα για τρία εξάμηνα: Φθινόπωρο του 2006, Άνοιξη του 2007 και Φθινόπωρο του 2008.

Όπως έχει προκύψει από τις πληροφορίες, ο Ταμερλάν ζούσε επί χρόνια στο Καζακστάν, πριν μετακομίσει ως πρόσφυγας στις ΗΠΑ. Το 2007, ο 26χρονος έγινε μόνιμος και νόμιμος κάτοικος ΗΠΑ.

UPDATED: Τα αμερικανικά media μεταδίδουν αυτή τη στιγμή ότι σύμφωνα με τον θείο των δύο αδερφών που ζει στο Τορόντο, είναι και οι δύο αθώοι. “Το παιδί που εκτέλεσαν οι αστυνομικοί είναι παντρεμένος με χριστιανή και έχει μια κορούλα 2 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα