Ο ναός του παστουρμά – Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει μοναδική παστουρμαδόπιτα

Μια πίτα που θα μάθεις να αγαπάς.

Οι περισσότεροι τον αποφεύγουν λόγω της μυρωδιάς του, αλλά ο παστουρμάς είναι ένα μοναδικό υλικό με το οποίο μπορείς να κάνεις θαύματα. Η παστουρμαδόπιτα είναι κάτι το υπέροχο και πεντανόστιμο που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες πίτες.

ΥΛΙΚΑ

160 - 200 γρ. παστουρμάς200 γρ. κασέρι τριμμένο2 μέτριες ντομάτες2 φύλλα σφολιάτας λίγο λάδι για άλειμμα1 κρόκο αυγού για άλειμμααλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για συνοδευτική σάλτσα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό8 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμέναξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε

το τσιμένι από τον παστουρμά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια Κόβουμε στα δύο τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5Χ0,5 εκ Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον παστουρμά και το τυρί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά την δική μας γεύση. Ανάλογα τον κατασκευαστή ο παστουρμάς μπορεί να είναι πιο δυνατός ή πιο απαλός. Οπότε προσαρμόζουμε την ποσότητα του παστουρμά ανάλογα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε στον πάτο το ένα φύλλο. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα Πάνω από αυτό βάζουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας και αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει καλό χρώμα. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας. Καθώς ψήνεται η πίτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βασιλικό και το ξύσμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με την πίτα.

Keywords
Αναζητήσεις
καντο οπος ο ακης παστουρμαδοπιτα, κάντο όπως ο άκης παστουρμαδόπιτα
Τυχαία Θέματα