Ο κύβος ερρίφθη: Ποινικές διώξεις και 8 εντάλματα σύλληψης για το θάνατο Καρέλι

14:16 1/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος οκτώ συγκεκριμένων προσώπων άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διερευνά την υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Κουντρέτ Κουμέτ, ο οποίος στη χώρα μας χρησιμοποιούσε το όνομα Ιλία Καρέλι.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλβανός κακοποιός κατέληξε μέσα στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας, λίγες ώρες από την μεταφορά του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και στέρησε τη ζωή στον άτυχο, υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη. Από τη στιγμή εκείνη κάθε ένα βήμα το οποίο προχωρούσαν οι Αρχές,

οδηγούνταν σε θρίλερ με τα στοιχεία όλα να οδηγούν στο γεγονός πως ο Αλβανός βαρυποινίτης πέθανε μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό, κατά το διάστημα της 25ης Μαρτίου - όπου και σκότωσε τον Γιώργος Τσιρώνη - και την 27η Μαρτίου όπου και πέθανε.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο νεκρός Ιλία Καρέλι

Φωτογραφίες του μέσα από τις φυλακές Φωτογραφίες του μέσα από τις φυλακές Μέσα στο κελί του

Μάλιστα, οι διώξεις αυτές αφορούν σε βασανισμό κρατουμένου, βασανισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο και βαριά σωματική βλάβη, ενώ εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα σύλληψης εις βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας. Συνολικά, για την υπόθεση κατηγορούνται 14 υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών, ενώ αναμένονται και νέα εντάλματα κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων του Μαλανδρίνου αλλά και αστυνομικών του Α.Τ. της Ιτέας.

Οι Αρχές, που ερευνούν τον τραγικό αυτό θάνατο, έφθασαν στο συμπέρασμα έχοντας στη διάθεσή τους στοιχεία αλλά και καταθέσεις αλλά και σοκαριστικές φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι ο βαρυποινίτης υπέστη άγρια βασανιστήρια για τρία μερόνυχτα. Δηλαδή, το μαρτύριο να ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία του άτυχου Γιώργου Τσιρώνη, από τους συναδέλφους του και σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Μαλανδρίνο, να συνεχίστηκε κατά τη μεταγωγή του στο Α.Τ. Ιτέας και να «ολοκληρώθηκε» στις φυλακές Νιγρίτας.

Μέχρι στιγμής βέβαια τα πάντα ερευνώνται, με το μόνο σίγουρο να είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένης Ζαγγελίδου, που κάνει λόγο κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του Καρέλι τα οποία έφεραν και τον θάνατό του και σίγουρα όχι σε παθολογικά αίτια.

Τέλος σύμφωνα με δημοσίευμα στο zougla.gr, κάμερα που βρίσκεται μόνιμα τοποθετημένη σε διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας κατέγραψε στις 16.00 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά την προσαγωγή του Καρέλι στο Μαλανδρίνο, σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάζουν τον βαρυποινίτη σε κελί στο οποίο δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας. Όπως φαίνεται από το καταγεγραμμένο υλικό, δυόμισι ώρες μετά, δύο υπάλληλοι των φυλακών σέρνουν έξω από το κελί τον Καρέλι, ο οποίος δείχνει να μην έχει τις αισθήσεις του.

Δεν σταματούν οι έρευνες

Στο μεταξύ οι έρευνες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπευθύνων, με τη διενέργεια καταθέσεων και ανακρίσεων σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών αλλά και όσων ήλθαν σε επαφή με τον κρατούμενο, λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται το επίμαχο διήμερο από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου, δηλαδή το διάστημα από τη δολοφονία του Γιώργου Τσιρώνη μέχρι και τον θάνατο του Ιλία Καρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα