Ο Έλληνας συνεργάτης του Κλούνεϊ στο «Monuments Men» [βίντεο]

14:44 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Ματ Ντέιμον, ο Μπιλ Μάρεϊ και η Κέιτ Μπλάνσετ μιλούν για τα γυρίσματα της ταινίας «Μνημείων Άνδρες» ή αλλιώς Monuments' Men και μαθαίνουμε για πρώτη φορά για τον Έλληνα που εμπιστεύτηκε ο παραγωγός Κλούνεϊ σε δύο ταινίες του.

Το «Μνημείων Άντρες» περιγράφει την ιστορία μιας ειδικής ομάδας στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων, που της έχει ανατεθεί να περισώσει σημαντικά έργα τέχνης που έχουν πέσει στα χέρια των ναζί και κινδυνεύουν

από άμεση καταστροφή.

Πρόκειται για την πέμπτη σκηνοθετική προσπάθεια του Κλούνεϊ, ο οποίος υπογράφει το σενάριο από κοινού με τον Γκραντ Χέσλοβ και την παραγωγή. Φυσικά, έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ερμηνεύοντας τον Αμερικάνο αξιωματικό Τζορτζ Στάουτ. Το σενάριο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, όπως την καταγράφουν οι Ρόμπερτ Έντσελ και Μπρετ Γουίτερ στο βιβλίο τους, με τους Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ, Ζαν Ντιζαρντέν και Τζον Γκούντμαν να συμπληρώνουν ένα δυνατό καστ.

Στο συνεργείο της ταινίας βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, που είναι διευθυντής φωτογραφίας και συνεργάτης του Κλούνεϊ από το «Αι Ειδοί του Μαρτίου».

Οι ηθοποιοί μιλούν στο athinorama.gr για τον σκηνοθέτη-Τζορτζ Κλούνεϊ .


The Monuments Men (Μνημείων Άνδρες) HD από athinorama

Keywords
Τυχαία Θέματα