Ο δήμαρχος Ελληνικού που «εξαφανίστηκε» μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η τραγωδία στην οποία εξελίχθηκε η κυριακάτικη βόλτα για παιχνίδι μίας τετραμελούς οικογένειας σε λούνα παρκ του Ελληνικού. Ο τραγικός απολογισμός της εγκληματικής επιχείρησης που είχε στηθεί στην περιοχή ήταν ο σοβαρός τραυματισμός μίας 9χρονης και ο θάνατος του 13χρονου αδελφού της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε μία πισίνα με νερό και μπάλες.

Το λούνα παρκ του θανάτου

Λίγο μετά την τραγωδία οι Αρχές ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των ευθυνών, την ίδια ώρα που η απουσία του πρώτου ανθρώπου που θα έπρεπε να ενδιαφερθεί,

αυτή του Δημάρχου του Ελληνικού, ήταν αισθητή. Ο Χρήστος Κορτζίδης, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης παραμένει άφαντος από το μεσημέρι της Κυριακής - που εξελίχθηκε η τραγωδία - και έπειτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το μοιραίο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ μπορεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία να είχε εκμισθώσει το χώρο του πάρκου, αλλά ουδέποτε είχε υποβληθεί αίτηση με τα νόμιμα δικαιολογητικά για να λειτουργήσει το λούνα παρκ. Επίσης, ο χώρος στον οποίο λειτουργούσε το υπαίθριο λούνα παρκ δεν πληρούσε κανένα από τα μέτρα ασφαλείας, αφού δεν υπήρχε ούτε προστατευτικό δίχτυ, δεν υπήρχε ούτε περίφραξη στο χώρο - παρόλο που ήταν δίπλα σε κεντρική λεωφόρο -, ούτε ο φονικός κύλινδρος ήταν δεμένος με ιμάντα ασφαλείας. Από τη δική του πλευρά βέβαια, ο ιδιοκτήτης που είχε νοικιάσει το φουσκωτό στους διαχειριστές του λούνα παρκ υποστηρίζει πως η μπάλα μέσα στην οποία ήταν τα δύο παιδιά ήταν δεμένη.

Ποιος είναι ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης

Ο Χρήστος Κορτζίδης είναι δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ενώ έγινε γνωστός με την απεργία πείνας που έκανε για την απελευθέρωση της παραλίας Ελληνικού - ώστε η είσοδος να είναι ελεύθερη στο κοινό και να μην πληρώνουν χρηματικό αντίτιμο - κάτι που κατάφερε μετά από 24 ημέρες και από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αφού ήταν από τους πρώτους που αντιδρούσαν στα σχέδια για τη χρήση του καθώς ζητούσε τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, χωρίς καθόλου οικοδόμηση.

Ο κ Χρήστος Κορτζίδης, μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε στο λούνα παρκ, δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει εξηγήσεις στα παρακάτω σημαντικά ζητήματα:

Για ποιον λόγο ο δήμος πήρε απόφαση να εκμισθώσει ή να παραχωρήσει τον χώρο πριν βγάλει άδεια λειτουργίας,Γιατί δεν απομακρύνθηκε το λούνα παρκ από το χώρο μόλις έληξε η εκμίσθωση και παραχώρησηΣυνέχισε ο εκμισθωτής να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα, όσο καιρό βρισκόταν παράνομα στο χώρο;Κι αν ναι, ποιος το εισέπραττε, άραγε;

Τι ίσχυε με την άδεια με του λούνα παρκ

Η άδεια παραχώρησης - εκμίσθωσης στο λούνα παρκ του συγκεκριμένου χώρου, δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ' αριθμόν 299/10/10/2013 απόφαση με ημερομηνία έναρξης την 15η Νοεμβρίου και χρόνο παραμονής αρχικά 1 μήνα και στη συνέχεια για δύο μήνες και μηνιαίο μίσθωμα 1400 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ημερομηνία έναρξης (15/11/2013) της απόφασης και τα όσα αυτή περιλαμβάνει, η επιχείρηση έπρεπε να είχε φύγει από τις 15 Φεβρουαρίου. Παρ' όλα αυτά παρέμεινε στο χώρο και λειτουργούσε, όπως καταγγέλλουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα δημοτικά της πόλης, με τη σιωπηλή ανοχή της δημοτικής αρχής.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, αφού η αντιπεριφερειάρχης κ. Καρακλιούμη δήλωσε πως ουδέποτε ήρθε από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης αίτημα για τη σύσταση της Επιτροπής. Επίσης, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού κ. Πιερρακάκη, μας δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κλήθηκε αξιωματικός της Πυροβεστικής προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το ίδιο δηλώθηκε και από την Αστυνομία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
λουνα παρκ, εταιρεία, απεργια, κινηση στους δρομους, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, αλλαγη ωρας 2013, δικαιολογητικα, ημερομήνια, αδεια, αιτηση, αστυνομια, θανατος, ωρα, δημος, δικη, διχτυ, δωσει, δοθηκε, εγινε, ευρω, επρεπε, εταιρεία, ιδια, ιδιο, κυλινδρος, λογο, μηνες, νερο, παιδια, πισινα, συνεχεια, σχεδια, φουσκωτο, χρηστος, δημοτικα, παιχνιδι
Τυχαία Θέματα