Ο χρυσός τύραννος – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξόδεψε 716 εκ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο

Ο δικτάτορας με το ακριβό γούστο δεν δείχνει πρόθυμος να σταματήσει τις σπατάλες και ο κόσμος στη Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ήδη μεγάλα προβλήματα πείνας.

Ακριβά πιάνο, άλογα, αυτοκίνητα και προσωπικό θέατρο 1000 ατόμων, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που έχει στη κατοχή του ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ξοδεύοντας εξωφρενικά ποσά και αδειάζοντας τα ταμεία της χώρας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μόνο το 2012, ο βορειοκορεάτης

ηγέτης κατάφερε να ξοδέψει περίπου 716 εκατομμύρια δολάρια σε ατασθαλίες και περιττές αγορές, αφήνοντας τους κατοίκους της χώρας να πεινούν. Μάλιστα ο Ουν κατάφερε να ξεπεράσει στις σπατάλες και τον πατέρα του, που σε μια χρονιά είχε ξοδέψει περίπου 333 εκατομμύρια δολάρια. Η Telegraph αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δείχνει αδυναμία στα πιάνο και τα ακριβά αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει προσωπικό θέατρο χωρητικότητας 1000 ατόμων για τους φίλους του αλλά και αξιωματούχους της κυβέρνησης που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.

Στο ρεπορτάζ έρχονται και οι δηλώσεις του σταρ του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος ανέφερε πως ο Ουν κάνει ζωή celebrity, κάνοντας ταξίδια με γιοτ, πίνοντας κοκτέιλ και κάνοντας τζετ-σκι στο προσωπικό του νησί. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κρούσει στο παρελθόν το καμπανάκι του κινδύνου για πείνα στη Βόρεια Κορέα, καθώς η χώρα δέχεται εξωτερική βοήθεια ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πείνα.

Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα.

Τέλος δεν σταματούν και οι αναφορές για τα κολαστήρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με πρώην φυλακισμένους να μιλούν για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, που συνοδεύονται από εξευτελισμό, σεξουαλικά βασανιστήρια, δολοφονίες ακόμη και απαγωγές. Στα χέρια της Τelegraph έφτασαν σκίτσα από πρώην κρατούμενο που απεικονίζουν τις συνθήκες κράτησης.

Περίπου 80.000 με 120.000 άνθρωποι κρατούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το θέμα επρόκειτο να εξεταστεί από την Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Μέχρι τότε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει τις σπατάλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα