Ο Άσαντ προειδοποιεί: Αν δεχτούμε χτύπημα η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής θα εκραγεί

21:19 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

«Αυτοί που μας κατηγορούν πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Figaro ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ κατηγορώντας τις ΗΠΑ και την Γαλλία ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία απόδειξη στα χέρια τους ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά από το στρατό της Συρίας, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 21ης Αυγούστου.

«Δεν μπορώ

να πω αν ο συριακός στρατός έχει ή όχι τέτοια όπλα. Ας υποθέσουμε ότι η στρατιωτική μας είναι να χρησιμοποιούμε όπλα μαζικής καταστροφής. Είναι δυνατόν να το κάνουμε σε μια περιοχή όπου και οι στρατιώτες μας τραυματίστηκαν από αυτά τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ κατά την επίσκεψη τους στο νοσοκομείο; Πού είναι η λογική σε αυτό;», πρόσθεσε ο Άσαντ.

«Η Μέση Ανατολή είναι μια πυριτιδαποθήκη και η φωτιά σήμερα πλησιάζει. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τη συριακή απάντηση, αλλά τι μπορεί να συμβεί μετά το πρώτο χτύπημα. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Ο καθένας θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, όταν η πυριτιδαποθήκη εκραγεί. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα εξαπλωθούν. Ο κίνδυνος ενός περιφερειακού πολέμου είναι υπαρκτός», ήταν η απάντηση του Άσαντ στην ερώτηση τι θα συμβεί εάν δεχθεί στρατιωτικά πλήγματα κατά του καθεστώτος του.

Ερωτηθείς εάν η Γαλλία έχει καταστεί μια «εχθρική χώρα» ο Σύρος πρόεδρος απάντησε: «Η Γαλλία έχει καταστεί μια εχθρική χώρα για τη Συρία. Όποιος συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής τρομοκρατίας είναι ο εχθρός του λαού της Συρίας. Οποιοσδήποτε εργάζεται εις βάρος των συμφερόντων της Συρίας και των πολιτών της, είναι ένας εχθρός. Οι Γάλλοι δεν είναι εχθροί μας, αλλά η πολιτική του κράτους τους είναι εχθρική προς το λαό της Συρίας», είπε ακόμη ο Άσαντ.

«Στο βαθμό που η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης είναι εχθρική προς το λαό της Συρίας, το κράτος θα είναι εχθρός μας. Η εχθρότητα αυτή θα τελειώσει όταν η γαλλική κυβέρνηση αλλάξει πολιτική. Θα υπάρξουν επιπτώσεις, αρνητικές φυσικά, για τα συμφέροντα της Γαλλίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σύρος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα