Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος σύνθημα στην κηδεία του 15χρονου Ελβάν στην Πόλη [εικόνα]

Σε νέο ξέσπασμα διαμαρτυρίας κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελίχθηκε η κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Φερίκιο της Κωνσταντινούπολης.

Με συνθήματα όπως «Αθάνατος Μπερκίν Ελβάν», «Το κράτος δολοφόνος θα λογοδοτήσει», «Δολοφόνε Ταγίπ», «Παντού είναι ο Μπερκίν, παντού είναι η αντίσταση» εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους εγκαταλείποντας τα μαθήματά τους για να πάνε στην κηδεία.

Την

ίδια ώρα η εικόνα του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σκοτώθηκε από σφαίρα του αστυνομικού Παναγιώτη Κορκονέα το Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα βρισκόταν σε πολλούς τοίχους της Πόλης με το σύνθημα «Αλέξη είσαι αδελφός μου» να τη συνοδεύει.

Μάλιστα, οι τουρκικές εφημερίδες τόνιζαν την ομοιότητα που είχαν τα δύο παιδιά τα οποία είχαν τη ίδια τύχη, όπως αναφέρουν.

Ο Μπέρκιν Ελβάν βρισκόταν σε κώμα επί 269 μέρες μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από κάλυκα δακρυγόνων κατά τα επεισόδια του πάρκου Γκεζί.. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων είχε βγει από το σπίτι του για να πάρει ψωμί και χτυπήθηκε στο κεφάλι. Ηταν μόλις 45 κιλά όταν χτυπήθηκε και στο νοσοκομείο έφτασε τα 16 κιλά.

Η μητέρα του 14χρονου παιδιού δήλωσε συντεντριμένη μπροστά από το νοσοκομείο ότι τον γιο της δεν της τον πήρε ο Αλλάχ αλλά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα