Ο Άκης Πετρετζίκης πρωτοτυπεί και πάλι! Συνταγή για κριθαράκι με ταχίνι

Το ταχίνι κερδίζει ολοένα και περισσότερο την καρδιά των καλοφαγάδων. Ο Άκης Πετρετζίκης μπαίνει στην κουζίνα και το χρησιμοποιεί στο κριθαράκι για γευστικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

Υλικά

1 κούπα κριθαράκι2 ποτήρια νερό1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 κουταλιές της σούπας ταχίνι3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια1 πράσο2 φύλλα δάφνηςΛίγα ντοματίνια1 ντομάτα κονκασέΕλαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά.

Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο, και τέλος βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο. Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.

Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

The post Ο Άκης Πετρετζίκης πρωτοτυπεί και πάλι! Συνταγή για κριθαράκι με ταχίνι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα