«Ντρέπομαι γι αυτόν»: Τι λέει ο πατέρας του τζιχαντιστή που αιματοκύλισε την Τουρκία

Ο πατέρας του βομβιστή αυτοκτονίας που ευθύνεται για τον θάνατο 10 τουριστών στην πλατεία Σουλταναχμέτ μίλησε σε τουρκική εφημερίδα για τη «ντροπή» που αισθάνεται για τον γιο του.

Ο Ναμπίλ Φαντλί, ο οποίος έσπειρε τον θάνατο την περασμένη Τρίτη στην πλατεία Σουλταναχμέτ, είχε μπει στην Τουρκία παριστάνοντας τον πρόσφυγα από τη Συρία. Ωστόσο, πριν ακόμα αφήσει την τελευταία του πνοή στην επίθεση αυτοκτονίας, οι δικοί του πίστευαν ότι ήταν ήδη νεκρός από τα πυρά Κούρδων μαχητών, αφού έτσι τους είχαν πει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Όταν μάθαμε για

την επίθεση, νιώσαμε βαθιά ντροπή», είπε στην εφημερίδα ο πατέρας του βομβιστή, Αμπντουλατίφ Φαντλί, ο οποίος ζει στη συνοικία Μπουμπούκ στο Χαλέπι.

«Ο γιος μου δεν είχε ξαναπάει στην Τουρκία πριν από το συμβάν. Δεν καταλαβαίνυμε πώς μπορεί να πήγε εκεί ούτε ξέρουμε ποιος τον έπεισε να αυτοκτονήσει με αυτόν τον. Είμαστε σοκαρισμένοι», ανέφερε ο ίδιος.

Ο δράστης, ο οποίος καταγόταν από τη Σαουδική Αραβία, ζούσε τα τελευταία χρόνια σε ένα χωριό της επαρχίας του Χαλεπίου, μαζί με την Αρμένισσα σύζυγό του.

Ο Φαντλί, που στο παρελθόν διηύθυνε ένα κατάστημα με έπιπλα, υποστήριζε αρχικά τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που αντιμάχονται τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, όμως στη συνέχεια έγινε πιο ριζοσπαστικός και ασπάστηκε την ακραία ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.

The post «Ντρέπομαι γι αυτόν»: Τι λέει ο πατέρας του τζιχαντιστή που αιματοκύλισε την Τουρκία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα