Ντεκόρ και άποψη! Συνταγή για χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη [βίντεο]

Τι πιο δημιουργικό από το να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του εορταστικού σας τραπεζιού; Δεν μιλάμε φυσικά για οποιαδήποτε διακόσμηση, αλλά για πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

Μπείτε στην κουζίνα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας…

Υλικά

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή δείτε όλα το πατρόν ΕΔΩ

900 γρ. αλεύρι1 κ.γ. σόδα1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη4 κ.γ. κανέλα σκόνη1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο1 κ.γ. αλάτι225 γρ.βούτυρο γάλακτος200 γρ. ζάχαρη καστανή2 αυγά300 γρ. μέλιΔιάφορες καραμέλες
για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!…

Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της «κόλλας» μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης στο akispetretzikis.com

The post Ντεκόρ και άποψη! Συνταγή για χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντεκόρ, Συνταγή, Άκη Πετρετζίκη [βίντεο],ntekor, syntagi, aki petretziki [vinteo]