Νέος κύκλος εξελίξεων για τη Χρυσή Αυγή: Ταμεία γεμάτα τρύπες και… χρυσοί σπόνσορες

Ο άσσος στο μανίκι των Αρχών φαίνεται να είναι οι έρευνες για τα μαύρα ταμεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, τις σκοτεινές οικονομικές σχέσεις της και τις μπίζνες που εξασφάλιζαν τεράστια χρηματικά ποσά. Ένας ακόμη λόγος που η δικαιοσύνη πασχίζει να αποδείξει όλα αυτά παραπάνω είναι πως έχει βάσιμες θεωρίες να πιστεύει πως μετά το παζλ θα μπορέσει ολοκληρωθεί και πως η υπόθεση θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της εγκληματικής

δράσης της Χρυσής Αυγής σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια. Βέβαια μετά από όλα αυτά γεννάται και το ερώτημα πως δεν δόθηκε αμέσως μετά τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών του κόμματος, εντολή για ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος. Όμως ακόμη και τώρα το ΣΔΟΕ θεωρεί πως έχει πολλά πράγματα να ανακαλύψει για τις δραστηριότητες και συναλλαγές των κορυφαίων στελεχών του.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια πρώτη έρευνα από το ΣΔΟΕ όπως και από την Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος αφού η τελευταία ζήτησε με επείγουσα επιστολή προς τις τράπεζες το άνοιγμα λογαριασμών του κόμματος, οι καταθέσεις, αλλά και ο έλεγχος των κινήσεών τους.

Νέο κύκλο ερευνών αναμένεται να ανοίξει ο εντοπισμός μιας αστείρευτης πηγής ρευστού για το κόμμα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση σημειώνονται τα αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων.

Με απλά μαθηματικά πάντως, δεν βγαίνει…

Η Χρυσή Αυγή αυτή τη στιγμή έχει εισπράξει την πρώτη και μεγάλη δόση της επιχορήγησης από τον κρατικό μηχανισμό για την εκλογή της. Το πόσο αυτό φθάνει στα 800.000 ευρώ. Αν και είναι αρκετά μεγάλο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αρκετό ώστε να καλύψει την έντονη δραστηριότητα του κόμματος.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την απολογία του υποστήριξε πως «η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά, δεν έχει πάρει δάνειο και είναι και πλεονασματική, καθώς στον λογαριασμό της υπάρχουν 400.000 ευρώ».

Μόνο που αυτό το υπόλοιπο δεν είναι δυνατόν να έχει προκύψει από ένα εκλεγμένο πολιτικό κόμμα το οποίο, έχει περάσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις, καλύπτει 70 και πλέον γραφεία – ενοίκια και τα λειτουργικά τους έξοδα - σε όλη τη χώρα, συσσίτια «μόνο για Έλληνες». Ίσως ορισμένα προϊόντα να προέρχονται από δωρεές ή ορισμένα ακίνητα να είναι ένα συμβολικό ποσό ή και αθόλου, όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη.

Το μισθολόγιο που έφτανε τα 6 εκατομμύρια ευρώ

Άλλο και με αρκετό ενδιαφέρον κεφαλαίο είναι τα στελέχη και μέλη του κόμματος καθώς και οι συμβάσεις τους. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η Χρυσή Αυγή απασχολεί σχεδόν 700 άτομα σε διάφορες θέσεις, όπως διοικητικοί υπάλληλοι, ασφάλεια γραφείων, λογιστές κλπ είτε με μισθό, είτε με καταβολή βοηθήματος. Μάλιστα πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας χρησιμοποιήθηκαν και για την οργάνωση και στρατολόγηση νέων μελών, αλλά και την επάνδρωση των ταγμάτων εφόδου, όπως προκύπτει και από τη δικογραφία.

Με πρόχειρους υπολογισμούς η ανθρώπινη αυτή αλυσίδα προσωπικού κόστιζε στην παράταξη περίπου 500.000 ευρώ το μήνα και σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ακόμη έχουν σημειωθεί ορισμένες ακαθόριστες σχέσεις εργασίας από υποστηρικτές του κόμματος, όπως κάποια μεροκάματα το μήνα και οικονομική στήριξη σε οικογένειες μελών που έχουν προβλήματα με το νόμο. Ακόμη οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, οι νυχτερινές εκπαιδεύσεις, οι ασκήσεις με όπλα, αλλά και οι μετακινήσεις της παράταξης όπως στο Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες.

Αυτά όλα τα έξοδα καλύπτονταν από το κόμμα, άρα μεγαλώνοντας την ψαλίδα εσόδων – εξόδων του κόμματος.

Χρυσές δουλειές στο Πέραμα και «προστασία» στους μετανάστες της περιοχής

Στις εγκληματικές δραστηριότητες φαίνεται πως συγκαταλέγονται και η προστασία σε καταστήματα και επιχειρήσεις διαδεδομένη κυρίως σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα. Μάλιστα στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως έκανε χρυσές δουλειές αφού ήταν ο καλός προστάτης επιχειρηματιών και πολιτών με το αζημίωτο φυσικά! Ακόμη καταγγελίες έγιναν και για προστασία και σε πάγκους λαϊκών όχι απαραίτητα Ελλήνων. Όμως η χάρη της δεν σταμάτησε εκεί, όπως φαίνεται προστασία παρείχαν και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όπου εκεί αναλάμβαναν την οργάνωση απεργοσπαστικών μηχανισμών καθώς και την εξουδετέρωση ισχυρής δύναμης του ΠΑΜΕ στην περιοχή.

Το Media Group της Χρυσής Αυγής

Όμως η Χρυσή Αυγή τις τελευταίες μέρες επιχειρούσε να κάνει έναι ακόμη μεγάλο άνοιγμα. Είχε βάλει πλώρη προς τα εκεί που έγραφε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αν και το ακροδεξιό κόμμα διατηρεί συχνότητα με εκπομπές και πρόγραμμα στο youtube, οι κινήσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου και οργανωμένου μιντιακού ομίλου είχε ξεκινήσει.

Μάλιστα οι πρώτες ενέργειες έγιναν το 2010, πριν καν η Χρυσή Αυγή αποτελέσει ένα από τα εκλεγμένα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου και έχει δικαίωμα σε κρατική επιχορήγηση, έχοντας άφθονους πόρους στη διάθεσή της αποκτούσε επαφές και έντονη δραστηριότητα σε αρκετές ιστοσελίδες εθνικιστικού, πατριωτικού, στρατιωτικού περιεχομένου.

Το κόλπο γκρόσο, ήταν μια προσπάθεια της οργάνωσης να ελέγξει έστω και εμμέσως έναν τηλεοπτικό σταθμό, ενώ, φέρεται πως υπήρχαν και συνομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου με καναλάρχη για να αποκτήσει το κόμμα καλυμμένο έλεγχο της συχνότητάς του, ενώ σχετικά με τη χρηματοδότηση των μιντιακών δραστηριοτήτων του κόμματος κεντρικό ρόλο φαίνεται να παίζουν εταιρείες offshore με έδρα την Κύπρο.

Αναζητείται ο μυστικός χρηματοδότης του κόμματος

Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο εντοπισμός του «μυστικού χρηματοδότη» του κόμματος της Χρυσής Αυγής, όπου πολλά έχουν ακουστεί, όμως από την άλλη, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που θα οδηγήσουν ένα πρόσωπο στην συγκεκριμένη «θέση».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα