Νέες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ιταλία: Στο στόχαστρο πάλι η Υπουργός Ενσωμάτωσης Μεταναστών

Η Ιταλία είναι μία χώρα στην οποία κατά καιρούς έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά ακραίου ρατσισμού και ξενοφοβίας. Χαρακτηριστικό είναι το λιντσάρισμα του Μπαλοτέλι από τους οπαδούς της Γιούβε, όταν έληξε με ισοπαλία αγώνας της ομάδας τους με την Ίντερ. Τα πιο χαρακτηριστικά από τα συνθήματα ήταν «Φύγε από την Ιταλία, μαύρε!» και «Οι Ιταλοί δεν είναι μαύροι!». Ο Μπαλοτέλι είναι παιδί Γκανέζων μεταναστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλέρμο, κάτοχος της ιταλικής ιθαγένειας.

Η ξενοφοβία, όμως, των γειτόνων, φαίνεται πως περνά τα όρια του «γηπέδου»

και φτάνει αυτά της πολιτικής, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία φασιστοποίησης των κοινωνιών σε καιρούς οικονομικών κρίσεων. Η Λέγκα του Βορρά, που τρία χρόνια πριν είχε οργανώσει τα «Λευκά Χριστούγεννα», πραγματοποιώντας ελέγχους σε σπίτι μεταναστών για να διαπιστωθεί εάν όλοι οι μετανάστες της περιοχής ήταν νόμιμοι κι επομένως να κάνουν οι Ιταλοί «Λευκές» εορτές, ξαναχτύπησε.

Ο Ρομπέρτο Καλντερόλι εξαπέλυσε ακραίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά της Υπουργού Ενσωμάτωσης Μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζε. Συγκεκριμένα, στον προσωπικό λογαριασμό του που διατηρεί στο facebook, ανήρτησε μια φωτογραφία που δείχνει την Κιέντζε δίπλα σε ένα πιθηκοειδές, γράφοντας «χωρισμένες στη γέννα».

Μάλιστα, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, ο Πεντράλι, σχολίασε ειρωνικά: «Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά δε μοιάζει με ουραγκοτάγκο. Κοιτάξτε καλά». Δύο ημέρες νωρίτερα δε, είχε σχολιάσει στο προφίλ του την τοποθέτηση του Καλντερόλι λέγοντας: «Πρέπει να πω ότι παρατηρώντας την νεγρούλα υπουργό έχει βάση αυτό που λέει, έχει κάτι παραπάνω από βάση».

Όπως ήταν αναμενόμενο, χιλιάδες Ιταλών έσπευσαν να σχολιάσουν το συγκεκριμένο σχόλιο του Πεντράλι στο προφίλ του, με πολλούς να του απαντούν ιδιαίτερα σκληρά κι επιθετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα