Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο

Κόντρα για τον εκλογικό νόμο ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνο Σκουρλέτη να χαρακτηρίζει ομολογία ήττας την επαναφορά του ζητήματος και να καλεί σε παραίτηση την κυβέρνηση που επωφελήθηκε από το μπόνους των 50 εδρών.

Άμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Ν.Δ. που χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ

«επικίνδυνο κόμμα που επιδιώκει την ακυβερνησία μέσω αλλεπάλληλων εκλογών».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να είναι ένας άσσος στο μανίκι, τον οποίο πετάμε στο τραπέζι. Γι’ αυτό εμείς έχουμε υποστηρίξει την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Αν αυτή η κυβέρνηση πράγματι κατάλαβε ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, τότε ξέρετε τι θα έπρεπε να κάνει; Να παραιτηθεί τώρα και να προκηρύξει εκλογές».

Μάλιστα, όπως σημείωσε «δεν μπορεί να κυβερνάς τα δυο προηγούμενα χρόνια με το μπόνους των 50 εδρών, να κάνεις πράγματα εκτός των προγραμματικών σου δεσμεύσεων και τώρα να έρχεσαι να κοροϊδεύεις».

Ερωτηθείς για το αν αποδέχεται κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αν είναι να συνδεθεί το θέμα των εκλογών με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, να το επιχειρήσουν. Αλλά προσέξτε, για απλή αναλογική μιλάμε. Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν βαφτίσει πολλές φορές απλή αναλογική τα κόλπα τους..».

Απαντώντας στον κ. Σκουρλέτη η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου σχολίασε ότι είναι «δείγμα ηττοπάθειας, αλλά και απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που επιδιώκει την ακυβερνησία μέσω αλλεπάλληλων εκλογών» περί παραίτησης της κυβέρνησης και προκήρυξης εκλογών.

«Η αλήθεια είναι πως πριν καν προλάβει ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη να ζητήσει εκλογές και να διακηρύξει τη βεβαιότητά του για αυτοδυναμία, τα στελέχη του τον επαναφέρουν στη ζοφερή πραγματικότητα των ποσοστών (και των απωλειών των 150.000 ψήφων) στις ευρωεκλογές» ανέφερε σε δήλωσή της.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στην κ. Ασημακοπούλού ότι κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία βρίσκονται «σε τρικυμία εν κρανίω, που αδυνατούν να συγκροτήσουν την οποιαδήποτε τεκμηριωμένη απάντηση στη ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

The post Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα