Νέα «καμπάνα» διαθεσιμότητας -12.500 υπάλληλοι στο στόχαστρο του Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Παρόλο που έχει ζητηθεί νέα παράταση 2-3 μηνών από την Τρόικα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης έθεσε στο τραπέζι το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

Η Τρόικα έχει δείξει ουδέτερη στάση στο αίτημα παράτασης και δεν έχει απαντήσει ακόμα, ενώ η Κυβέρνηση ήδη προετοιμάζει το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας το οποίο αφορά 12.500 υπαλλήλους.

Αν δεν υπάρξει παράταση, τότε το

μέτρο θα έχει εφαρμοστεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα «θα προέλθει από τις μεταρρυθμιστικές δράσεις των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τους ΟΤΑ».

Κατά τη διάρκεια του συμβολίου συζητήθηκε αναλυτικά η τελευταία περίπτωση, καθώς στους ΟΤΑ θα υπάρξει και ενδοδημοτική κινητικότητα με μετακινήσεις από υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις, σύμφωνα με προτάσεις της ΚΕΔΕ.

Ακόμη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η μετακίνηση των υπαλλήλων εντός των δήμων δίνει το στίγμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στο Δημόσιο, καθώς η κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Επιπλέον, συζητήθηκε η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η πρώτη «φουρνιά» κινητικότητας. Η απογραφή των υπαλλήλων βρίσκεται σε εξέλιξη, με την προθεσμία να λήγει την Τρίτη.

«Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες» είναι το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ ακόμα τονίστηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα