Να κρατήσει ψηλά το φρόνημα των Αμερικανών επιχειρεί ο Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ δεν θα τρομοκρατηθούν»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τρομοκρατηθούν», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, σε μια προσπάθειά του να τονώσει το ηθικό των Αμερικανών, ύστερα από το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

«Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε», είπε στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

«Είναι απολύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη,

καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι, οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά, σ' όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συχνά ως μοναχικοί λύκοι».

Γι' αυτό, κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να «τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο» και «να στείλουμε ένα μήνυμα σ' αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ».

Η ομιλία του Ομπάμα είχε σαφείς αναφορές και στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, αφού χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι σε Αμερικανούς που περιλαμβάνονται στη «λίστα απαγόρευσης πτήσεων» δεν απαγορεύεται να αγοράζουν όπλα. «Αν είσαι πολύ επικίνδυνος για να επιβιβαστείς σ' ένα αεροπλάνο, είσαι εξ ορισμού πολύ επικίνδυνος για να αγοράσεις όπλα», είπε χαρακτηριστικά.

The post Να κρατήσει ψηλά το φρόνημα των Αμερικανών επιχειρεί ο Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ δεν θα τρομοκρατηθούν» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα