Μόνο Ρώσοι προσήλθαν στις κάλπες της Κριμαίας- Σχεδόν στο 100% η αποχή Ουκρανών και Τατάρων

Προδιαγεγραμμένο φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων θέλει την χερσόνησο σαν κομμάτι της μαμάς-Ρωσίας.

Η Κριμαία βρίσκεται σε κομβικό σημείο με τους κατοίκους να ψηφίζουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν αν ο τόπος τους θα γίνει ένα κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι

κάτοικοι της Χερσονήσου προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα-φρούρια από τις οχτώ το πρωί ενώ οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 20:00. Χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στους δρόμους και επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία καθώς οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι θέλουν να προλάβουν κάθε ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Η συμμετοχή ξεπερνάει όλες τις προβλέψεις με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι βρίσκεται περίπου στο 70% ενώ το 80% των κατοίκων ψήφισαν ναι στην προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, σύμφωνα με ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι Ρωσόφωνοι ενώ το δημοψήφισμα μποϊκοτάρουνε οι Τάταροι σε ποσοστό 99% και οι Ουκρανοί που δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Αυτή την ώρα έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται οι Ρωσόφιλοι για να γιορτάσουν την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία καθώς το αποτέλεσμα θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Επίσης το Χάρκοβο και το Ντόνεσκ εκφράζουν την ίδια επιθυμία για διενέργεια δημοψηφίσματος με σκοπό την απόσχιση από την Ουκρανία.

Και μπορεί οι Ρωσόφιλοι να γιορτάζουν, αλλά ο ηγέτης του ακροδεξιού τομέα της Ουκρανίας είναι εξοργισμένος και απειλεί με καταστροφή των ρωσικών αγωγών σε περίπτωση που δεν βρεθεί διπλωματική λύση.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εχθρό να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην ουκρανική επικράτεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία κερδίζει χρήματα από την αποστολή πετρελαίου μέσω αγωγών μας προς τη Δύση . Εμείς θα καταστρέψει αυτούς τους πετρελαιαγωγούς και θα στερήσουμε από τον εχθρό μας, αυτή την πηγή εισοδήματος»,δήλωσε ο Ντμίτρι Γιάρος.

Συνεχίζοντας την πολεμοχαρή ρητορική του ο Γιάρος έκανε έκκληση στους οπαδούς του , προτρέποντάς τους να πάρουν τα όπλα εναντίον της Ρωσίας , εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί διπλωματική λύση .

Ο Γιάρος είπε ότι η Κριμαία είναι πολύ μικρή για να ικανοποιήσει την όρεξη της «Ρωσικής Αυτοκρατορίας», και ότι το Κρεμλίνο θα επιδιώξει να κατακτήσει το σύνολο της Ουκρανίας .

Αντιδράσεις υπάρχουν και από το Κίεβο με τον ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ, να προειδοποιεί ότι θα εντοπίσει και θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη όλους όσους προωθούν την απόσχιση της ελεγχόμενης από τη Ρωσία περιοχής της Κριμαίας «υπό το κάλυμμα ρωσικών στρατευμάτων».

«Θα τους βρούμε όλους –κι ας πάρει ένα, δύο χρόνια– και θα τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και θα τους δικάσουμε στην Ουκρανία και στα διεθνή δικαστήρια. Το έδαφος θα καεί κάτω από τα πόδια τους».

Τέλος, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αποφασίστηκε προσωρινή εκεχειρία Ουκρανίας – Ρωσίας μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα