Μόνο αν γυαλίζει το μάτι του – Έτσι περνάει ο Ολυμπιακός αν κάνει το 4/4

Είναι δύσκολο να φανταστείς ότι με την εικόνα που έχει δείξει έως τώρα ο Ολυμπιακός θα πάρει και τα τέσσερα ματς που απομένουν στο Top 16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο ένας Ολυμπιακός ζωσμένος με εκρηκτικά δεν υπήρξε βολικός αντίπαλος για καμία ομάδα την τελευταία πενταετία.

Το δυσάρεστο για τους ερυθρόλευκους δεν είναι ότι πρέπει να νικήσουν

πάση θυσία και στα τρία δύσκολα παιχνίδια που απομένουν -ας υποθέσουμε ότι το πρώτο βήμα θα γίνει απόψε με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (21:45)- κόντρα σε Ρεάλ (εντός), ΤΣΣΚΑ (εντός) και Χίμκι (εκτός), αλλά ότι ακόμα και αν το κάνουν η πρόκριση δεν εξαρτάται από τα δικά τους χέρια. Εκτός και αν καλύψουν την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Ρεάλ τη διαφορά των 12 πόντων με την οποία ηττήθηκαν στη Μαδρίτη, κάτι που μοιάζει πάντως εξαιρετικά δύσκολο. Για αυτό θα… καταφύγουμε στα δύο πιο εφικτά σενάρια, που δίνουν πρόκριση. Με την προϋπόθεση πάντα ότι ο Ολυμπιακός θα τερματίσει με ρεκόρ 8-6, κάνοντας το 4/4 από εδώ και στο εξής.

Και όμως μπορεί να βάλει από κάτω τη Λαμποράλ

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι αυτή τη στιγμή στο 7-4, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στο 6-5 και ο Ολυμπιακός, μαζί με τις Μπάμπεργκ, Χίμκι στο 5-6 (παίρνουμε ως δεδομένη τη νίκη επί της Ζαλγκίρις για να απλοποιηθεί η υπόθεση εργασίας). Με τις δύο σερί νίκες που πέτυχε εντός έδρας η Μπαρτσελόνα, απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ (χθες), ο Ολυμπιακός έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να αφήσει εκτός νυμφώνος τους Καταλανούς, καθώς υπολείπεται ουσιαστικά δύο νίκες (μία και το ντεσαβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας μαζί τους).

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η Μπάρτσα θα ηττηθεί την επόμενη εβδομάδα από την Λαμποράλ στη Βιτόρια, δεν διαφαίνεται άλλη ήττα των «μπλαουγκράνα», καθώς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζουν Μπάμπεργκ εντός και (τη βαθμολογικά αδιάφορη) Ζαλγκίρις εκτός.

Ο Ολυμπιακός με λίγα λόγια χρειάζεται είτε δύο ήττες της Κούτσα στα τρία ματς που απομένουν, είτε ήττα της Ρεάλ στη Βιτόρια. Στο πρώτο σενάριο θα ισοβαθμήσει με την Κούτσα και θα την έχει από κάτω με δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ στο δεύτερο θα προσπεράσει κατά μία νίκη τη Ρεάλ (με την προϋπόθεση πάντα ότι θα τη νικήσει στο Φάληρο). Η παρέα του Γιάννη Μπορούση θα υποδεχτεί διαδοχικά τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ –τις οποίες νίκησε παρεμπιπτόντως εκτός έδρας- προτού πάει στη Γερμανία για να παίξει με την Μπάμπεργκ την τελευταία αγωνιστική. Δεν είναι απίθανο να γνωρίσει δύο ήττες, όχι όμως και εύκολο, καθώς η ομάδα του Γιάννη Ζήση θα είναι πιθανότατα αδιάφορη βαθμολογικά σε τρεις εβδομάδες. Έχει τώρα ρεκόρ 5-6 και είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά παίζει στα δύο επόμενα με ΤΣΣΚΑ (εντός) και Μπάρτσα (εκτός).

Το χειρότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό θα είναι να νικήσει η Λαμποράλ την Μπαρτσελόνα και να ηττηθεί στο επόμενο ματς από τη Ρεάλ. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική είτε ήττα της Λαμποράλ στην έδρα της Μπάμπεργκ, είτε ήττα της Ρεάλ από τη Χίμκι στη Μαδρίτη (είτε βέβαια νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας). Τη Χίμκι δεν την υπολογίζουμε καθόλου στα σενάρια, καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι οι ερυθρόλευκοι θα τη νικήσουν στη Ρωσία. Λόγω αυτού θα είναι και βαθμολογικά αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική, άρα και σχεδόν απίθανο να κάνει ζημιά στη Ρεάλ.

Με... κασκόλ της Μπάρτσα

Κοντολογίς, παίκτες και προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα στηθούν την ερχόμενη Τετάρτη μπροστά στην τηλεόραση με… κασκόλ της Μπάρτσα, περιμένοντας διπλό του Στράτου Περπέρογλου κόντρα στον Γιάννη Μπουρούση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν σαν «καμικάζι» δύο ημέρες αργότερα (Παρασκευή) τη Ρεάλ, επιδιώκοντας μία νίκη έστω και με μισό πόντο. Διότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημαίνει αυτομάτως ότι θα κρατάει την τύχη στα χέρια του, όποιος και αν νικήσει στον επόμενο ισπανικό «εμφύλιο» ανάμεσα σε Λαμποράλ και Ρεάλ.

The post Μόνο αν γυαλίζει το μάτι του – Έτσι περνάει ο Ολυμπιακός αν κάνει το 4/4 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα