Μητσοτάκης: Δεν θα ήθελα να ξαναβρεθώ στην δύσκολη αυτή θέση [βίντεο]

Την αναγκαιότητα ύπαρξης δεξαμενής με μόνιμο χαρακτήρα υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει παράταση στο δεύτερο κύμα κινητικότητας του Δημοσίου.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «είναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα», ενώ μιλώντας για την διαδικασία της κινητικότητας, την χαρακτήρισε

«ιδιαιτέρως σημαντική» και επεσήμανε πως πρέπει να πάρει έναν μόνιμο χαρακτήρα με αξιοκρατικά ωστόσο κριτήρια.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι διαφέρουν οι απολύσεις στο Δημόσιο από την διαδικασία της κινητικότητας ενώ ανέφερε ότι το ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από την δεξαμενή κινητικότητας και θα είναι πολύ μικρό. Συμπλήρωσε δε, πως οι απολύσεις θα προέλθουν έπειτα από πειθαρχικούς ελέγχους επιόρκων υπαλλήλων αλλά και από συμβασιούχους του Δημοσίου και των ΟΤΑ των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται στα δικαστήρια και οι ίδιοι παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές.

Παράλληλα, προσέθεσε πως από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 θα έχουν δει την «πόρτα» της εξόδου από το Δημόσιο 226 υπάλληλοι μετά από πειθαρχικό έλεγχο. Κατά τον ίδιο μάλιστα ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους ενώ ζήτησε τη βοήθεια των ίδιων των υπαλλήλων, ώστε να απομακρυνθούν από το Δημόσιο οι «κοπανατζήδες».

«Το κλίμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ καλύτερο από το κλίμα στην πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση του Ιουλίου. Και εγώ δεν θέλω να ξαναβρεθώ, ούτε εγώ ούτε το υπουργείο, ούτε η χώρα σε αυτή τη θέση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο καθεστώς κινητικότητας, σημείωσε ότι τα κριτήρια θα είναι ποσοτικά και ποιοτικά και ότι όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα