Μίροσλαβ Κλόζε: Ο πρώτος σκόρερ των Μουντιάλ, ο άνθρωπος–ρεκόρ [βίντεο με τα 16 γκόλ]

Ο Μίροσλαβ Κλόζε στα γήπεδα της Βραζιλίας, στο Μουντιάλ 2014, ξεπέρασε τον Ρονάλντο κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων...

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις διοργανώσεις για να κατορθώσει ο Μίροσλαβ Κλόζε να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου, πριν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1978 στο Όπολε της Πολωνίας κι έπειτα πήρε την Γερμανική υπηκοότητα, προκειμένου να μπορεί και να αγωνίζεται με τα «πάντσερ»

στις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων.

Το 2002 στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ. Στην, εν λόγω, διοργάνωση σκόραρε πέντε φορές, η Γερμανία πήγε στον τελικό, με την Βραζιλία, ωστόσο ηττήθηκε από την Βραζιλία με 2-0.

Το 2006 η Γερμανία ανέλαβε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα «πάντσερ» δεν έφτασαν ως το τέλος, αλλά ο Μίροσλαβ Κλόζε την έκανε την...δουλειά του. Σκόραρε πέντε φορές κι έγινε ο πρώτος παίκτης της ιστορίας του Μουντιάλ που σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις πετυχαίνει από πέντε γκολ. Το 2010, ο φορ της Λάτσιο έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ. Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές κι έφτασε τον πρώτο σκορερ τον Γερμανών, Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε σταματήσει στα 14 τέρματα.

Ο «Μίρο» ήθελε ένα γκολ για να φτάσει το «φαινόμενο» της Βραζιλίας, τον Ρονάλντο. Το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στην δύση της καριέρας του ο Κλόζε σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα 16 γκολ, ξεπέρασε τον Ρονάλντο που είχε 15 κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας των τελικών φάσεων του Μουντιάλ.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ του Μίροσλαβ Κλόζε:

Keywords
Τυχαία Θέματα