Μίνι εξόρμηση στη Ναύπακτο! Βόλτες, καλό φαγητό και φυσική ομορφιά σε ένα μαγευτικό μέρος [εικόνες]

Η πτώση της θερμοκρασίας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μικρές αποδράσεις το Σαββατοκύριακο, που θα σε γεμίσουν με αέρα ανανέωσης. Οργάνωσε το χρόνο σου, πάρε λίγα πράγματα σε μία μικρή βαλίτσα και τρέξε με προορισμό… τη Ναύπακτο!

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η παραθαλάσσια πόλη αποτελεί ιδανικό προορισμό για μίνι εξορμήσεις.

Η αγαπημένη πόλη των Ενετών και των Τούρκων κατακτητών, που την ονόμαζαν «Λεπάντο» και «Ενεβαχτέ» αντίστοιχα, φημίζεται για την καλοδιατηρημένη ακρόπολή της, μοναδική

σε κατασκευή σε όλη την Ευρώπη, καθώς διαθέτει 5 αμυντικές ζώνες, που φθάνουν μέχρι το λιμάνι.

Το μαγευτικό θέαμα του επιβλητικού κάστρου αποκτά άλλη διάσταση τη νύχτα, φωτισμένο με τους προβολείς, που το κάνουν να ξεχωρίζει από μακριά.

Ξεκίνησε μια μεγάλη βόλτα στις παραδοσιακές συνοικίες της Ναυπάκτου, για να δεις τον Πύργο της οικογένειας Μπότσαρη, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο αλλά και τα υπόλοιπα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα.

Κάνε μια στάση στο «Γρίμποβο», στη συνοικία με το «πολύ νερό», όπου τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά, οι θαυμάσιες παραλίες και οι ονομαστές πηγές σε κερδίζουν.

Κι επειδή βόλτα χωρίς καλό φαγητό, δεν γίνεται, πήγαινε στη συνοικία της Ψανής, μιας όμορφης παραλίας, μήκους ενός χιλιομέτρου, με παραδοσιακά ταβερνάκια και φρέσκους μεζέδες.

The post Μίνι εξόρμηση στη Ναύπακτο! Βόλτες, καλό φαγητό και φυσική ομορφιά σε ένα μαγευτικό μέρος [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα