Μην τρως το πλατύσκαλο!

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από μια ολόκληρη Αιγυπτιακή πυραμίδα σοκολάτας; Ακόμα και αν δεν το σκέφτεσαι, δες το!

Ζυγίζει περίπου 110 κιλά και έχει ύψος περίπου 2 μέτρα, μοιάζει με Αιγυπτιακή πυραμίδα και είναι όλο από σοκολάτα. Δεν σου ζητάει να τη φας, προς στιγμή. Για να πούμε την πάσα αλήθεια, η σοκολατο-εταιρία Qzina αποφάσισε να τιμήσει τους Μάγιας, κατασκευάζοντας ένα μικρό μνημείο προς τιμήν τους. Φυσικά, από σοκολάτα.

Και

αυτό επειδή, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιθυνόντων της εταιρίας, οι Μάγιας ήταν ένας από τους λαούς που αξιοποίησαν το κακάο – και οι Έλληνες αξιοποίησαν πρώτοι τα μπουζούκια, δεν θα ήθελα κάποτε να φτιάξουν το “Αθηνών Αρένα” από γαρίφαλα. Ανησυχώ για το τι αφήνουμε πίσω μας, όπως καταλαβαίνεις.

Μελέτησαν, σου λέει, πάντως ενδελεχώς τα μνημεία των Μάγιας και χρησιμοποίησαν όλη αυτή τη γνώση στη μικρογραφία, που φτιάχτηκε με αναλογία 1:30. Δεν το λες και κακό για μασούλημα! Τους πήρε 400 ώρες να το φτιάξουν, ενώ έχουν αποφασίσει πότε θα το καταστρέψουν κιόλας – ίσως το φάνε, δεν ξέρω αν κρατάει μέχρι τότε. Το τέλος του σοκολατομνημείου θα γραφτεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ημερομηνία που σύμφωνα με το αρχαίο ημερολόγιο της φυλής θα έρθει το τέλος του μάταιου τούτου κόσμου.

Άμα θες να το δεις από κοντά, ταξίδεψε μέχρι την Καλιφόρνια (δυο σοκολάτες δρόμος) που θα δεσπόζει ως το τέλος του, στο Qzina Institute of Chocolate & Pastry.

Διαβάστε ακόμα:

* Γλείψιμο ή δάγκωμα;

* Φαγητό για το μυαλό

* 10 μύθοι της ανδρικής υγείας

Keywords
Τυχαία Θέματα