Μετά την COSCO έρχεται στον Πειραιά και o κινεζικός κολοσσός ZTE – Θα δημιουργήσει κέντρο Logistics

Μετά την Cosco ένας ακόμα κινεζικός κολοσσός βάζει στα επενδυτικά του πλάνα την Ελλάδα. Η ΖΤΕ Corporation τέταρτη παγκοσμίως εταιρεία στην κατασκευή συσκευών κινητών τηλεφώνων και πέμπτη στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού υλικού, σχεδιάζει να δημιουργήσει στον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο, ενώ παράλληλα μελετά και το ενδεχόμενο ίδρυσης μονάδας επισκευών και παραγωγής.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών επιβεβαιώθηκε χθες κατά την συνάντηση που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΖΤΕ με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Μέχρι το τέλος του 2013, αναμένεται να έχουν ξεκινήσει στον Πειραιά οι εργασίες για την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2014, εξυπηρετώντας αρχικά την περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης και εν συνεχεία και της Βόρειας Αφρικής. Μέχρι τώρα, ο εφοδιασμός της ευρωπαϊκής αγοράς με τα προϊόντα της ΖΤΕ γίνεται δια μέσου του λιμανιού του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία.

Καθοριστικό ρόλο για τις επενδύσεις αναμένεται να παίξουν και οι επαφές της Ε.Ε. με την Κίνα για το θέμα της επιβολής δασμών σε τεχνολογικά προϊόντα. Τα οριστικά επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής, θα ανακοινωθούν σε έναν μήνα καθώς στις 10 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation Χου Γουέι Γκούι ο οποίος μάλιστα θα έχει επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου της ΖΤΕ στον Πειραιά είχε περιληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας το οποίο υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα τον περασμένο Μάιο. Στην χθεσινή συνάντηση μάλιστα με τον Κωστή Χατζηδάκη ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της ΖΤΕ Corporation κ. Τσάνγκ Χιάο Γουέι επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει ήδη εκπονήσει εσωτερική μελέτη βιωσιμότητας του έργου και ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην επένδυση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εξετάζονται προτάσεις για σειρά άλλων επενδύσεων στην χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα