Μέρκελ σε Σαμαρά: Αν κάποιος φίλος σας πει «γιατί πήγες στη Μέρκελ;», να του πείτε «γιατί όχι;»

Στο ξενοδοχείο Χίλτον έφθασε πριν λίγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, εντεταλμένο της ελληνο-γερμανικής συνέλευσης, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, συμμετέχουν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες, ενώ στις 16:20 θα λάβουν μέρος σε φόρουμ με τη συμμετοχή

θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κ. Μέρκελ σε δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία και Ελλάδα θα χρηματοδοτήσουν από κοινού νέες επιχειρήσεις, ενώ παρομοίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με αυτήν στη Γερμανία μετά την ένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία.

Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις της καγκελαρίου:

«Χαιρέτησα τους περισσότερους από εσάς, εκτός από τέσσερις. Δεν μπόρεσα να διακρίνω ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι και ποιοι οι νέοι επιχειρηματίες. Γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση για την Ελλάδα. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Στη Γερμανία παραμένει το πρόβλημα «πώς μπορεί κανείς να προσελκύσει την κατάλληλη ανάπτυξη». Γερμανία και Ελλάδα θα συμβάλουν στην ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Αν κάποιος από τους φίλους σας κ. Σαμαρά, σας πει απόψε «γιατί πήγες στη Μέρκελ;», να του πείτε «γιατί όχι;».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα